Maar met U zal ik Mijn verbond oprichten. Genesis 6:18a

Ik ben jouw betrouwbare hulp in nood. Veel mensen strompelen ’s ochtends hun bed uit en lopen in één rechte lijn naar de koffiepot. Hoewel ze nog niet in staat zijn helder te denken, zijn ze wakker genoeg om op zoek te gaan naar iets wat hen zal helpen hun gedachten te ontwarren. Ik doe net zoiets voor jou wanneer jouw geest in mijn richting strompelt. Vraag Mij de verwarring weg te nemen zodat je op een diep niveau met Mij kunt spreken. Dat ontzagwekkende vermogen – om op die manier contact te hebben met Mij – is te danken aan het feit dat Ik jou naar mijn evenbeeld heb geschapen. Terwijl jij rust in mijn aanwezigheid, ontwar Ik niet alleen je gedachten, Ik baan ook je weg door deze dag. Ik heb alle macht over elk detail van je leven, dus de weg effenen voor jou is geen enkel probleem voor Mij. Sommige mensen denken dat ze geen tijd hebben om hun dag te beginnen met Mij. Ze realiseren zich niet hoeveel gemakkelijker Ik hun werk en hun bezigheden kan maken, dat Ik hindernissen wegneem en inzichten geef die tijd besparen. Als jij kostbare momenten doorbrengt met Mij, vergoed Ik dat ruimschoots: Ik help je om helder te denken en strijk moeilijkheden in je leven glad.

 

De tekst van deze kruimel komt uit het dagboek ‘Ik  ben altijd bij je’ van Sarah Young.