Home > Kruimels > Hoe vol is jouw emmer? -10-

Hoe vol is jouw emmer? -10-

In mijn zoektocht naar hoe ik mijn emotionele emmer gevuld (of juist leeg zoals sommige mensen het liever noemen), ben ik tot de conclusie gekomen dat de eerst 4 sleutels voor mij nog wel te doen waren. 1. Verbinding met God, 2. Familie, 3. Werk waar je energie van krijgt. 4. Ontspanning. Eigenlijk wordt het na de derde al wat lastiger. Ontspanning… Laat staan de vijfde sleutel. Ik heb het er liever niet over, maar omdat ik toch eerlijk wil zijn noem ik hem wel.

De laatste sleutel is voor mij het moeilijkst en stel ik uit en uit en uit. Alleen de gedachte er aan geeft me een bijna geïrriteerd gevoel. Enfin. Hier komt ‘ie: Gezond leven!

Wanneer ik aan gezond leven denk, zie ik strak afgetrainde bezwete lijven voor me die – al lurkend aan een energiedrank – hun hartslagmeter checken om te zien of ze hun targets wel halen. Of gespierde krachtpatsers die net die tweeëneenhalve kilo extra omhoog duwen met de chestpress. Nee, aan mij niet besteed houd ik mezelf dan voor.

En toch… de tijd dat ik super lekker in m’n vel zat (letterlijk!) was de tijd dat ik twee keer per week fanatiek sportte. Voor mij was het Krav Maga waar ik helemaal in op ging. Of hardlopen, ja toch. Voor mij was de drie kwartier aan een stuk zonder uitgeput te zijn al een hele prestatie. Ik merk dat door de drukte heen sporten ergens onder aan mijn prioriteitenlijstje bungelt.

Wanneer je net zo’n sport ’liefhebber’ ben als ik heb ik goed nieuws: De vijfde sleutel bevat meer dan alleen sporten en een abonnement bij de sportschool, maar daar in een volgend blog meer over!

Bas
www.flow-in.nl

About the Author:

Leuk om kennis met je te maken! Ik vertel je graag wat meer over mezelf, zodat je weet wie ik ben! De afgelopen jaren heeft mijn leven een spannende wending genomen. 5 jaar geleden had ik niet durven dromen dat mijn leven er zou uitzien, zoals het er nu uitziet! Nogal cliché? Bij mij niet! Nadat ik een aantal jaren als leerkracht voor de groep had gestaan, vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Ik begon aan de Masteropleiding Gedragsspecialist bij het Seminarium voor Orthopedagogiek. Deze opleiding heeft me veel wetenschappelijke kennis gebracht over allerlei uiteenlopende gedragingen. Een bijzonder boeiend semester ging over coaching. Hoe kun je door goede coaching nieuwe perspectieven bieden? In diezelfde periode (ik was toen net 2 jaar getrouwd) kwamen we relationeel in een heftige periode terecht. Onverwerkte pijn uit mijn verleden verstrikte mij in het web van pornografie. Ik wilde er uit, maar het lukte niet! Door het volgen van individuele en groepstherapie kreeg ik beter zicht in mijn gedrag en begreep ik waar het vandaan kwam. Ik begon mezelf beter te leren kennen en meer van mezelf te houden. Dat resulteerde in het begin in een hoop geruzie en miscommunicatie binnen mijn relatie met mijn vrouw! Tegelijkertijd merkte ik dat de therapie me inzichtelijk had geholpen, maar ik slaagde er niet in mijn gedrag aan te passen. Om wanhopig van te worden. En hoewel ik als kind gelovig was opgevoed, had ik niet het idee dat het geloof me echt verder kon brengen. Totdat... ik de trainingsschool voor pastoraat en bevrijding volgde van stichting VrijZijn. Door de lessen van onder andere Wilkin van de Kamp en Erica Duenk kreeg ik inzicht in de geestelijke wereld, leerde leugens ontmaskeren en sleutels hanteren om vrij te komen van verkeerde patronen en bevrijding te ontvangen en door te geven! Nu leef ik als nooit te voren. Natuurlijk heb ik zo m'n struggles, maar ik geniet van het leven! Ik zie er naar uit jouw verhaal te horen en wil je graag helpen met mijn kennis en ervaring. De koffie staat klaar! Bas Villerius