Home > Kruimels > Hoe vol is jouw emmer? -7-

Hoe vol is jouw emmer? -7-

In de zoektocht naar de manier waarop je emotioneel opgeladen kunt worden, deelde ik de afgelopen periode een aantal sleutels. De eerste sleutel is de relatie met God. Het geeft je een volle tank wanneer je als kind bij je Vader in de hemel mag komen. De tweede sleutel is het hebben van emotionele verbinding; waardevolle relaties met vrienden. De laatste sleutel die ik deelde ging over werk. God wil dat je werk hebt wat bij je past, wat aansluit bij wie je bent. Je kon lezen dat wanneer je werk hebt dat je alleen leegzuigt, dat dit misschien niet het werk is dat echt bij je past.

Vandaag de vierde sleutel. Een sleutel waarvan ik merk dat dit de meeste weerstand oproept. Een sleutel die zowel cruciaal is als onmogelijk lijkt. Een sleutel die mij geholpen heeft om juist in tijden van drukte het hoofd boven water te houden. De sleutel die ik je aanbied is de sleutel van ontspanning. Die dingen doen waar je weer energie van krijgt.

Toen ik zelf met deze dingen worstelde (en soms doe ik dat nog wel eens) en aan het eind van mijn Latijn was, belandde ik bij een hulpverlener. Deze hulpverlener drukte me op het hard iedere dag een ‘halfuurtje’ te nemen. Iedere dag een halfuurtje dát te doen waar je weer energie van krijgt.

Voor mij was het een enorme zoektocht. Een tocht langs verschillende hobby’s die toch geen hobby bleken te zijn, sporten die mij toch niet die voldoening gaven. Uiteindelijk heb ik een aantal vormen van ontspanning gevonden die ik een vaste plaats heb gegeven in mijn leven. Hobby’s waar ik energie uit haal: tuinieren, lezen en hardlopen.

Ik daag je uit voor jezelf de komende week in afstemming met je gezinsleden iedere dag een halfuurtje te plannen. In dat half uurtje word je niet gestoord en doe je waar je zin in hebt.

In het volgend blog ga ik verder in op de noodzaak van zo’n halfuurtje!

Geniet er van!

Bas

www.flow-in.nl

 

About the Author:

Leuk om kennis met je te maken! Ik vertel je graag wat meer over mezelf, zodat je weet wie ik ben! De afgelopen jaren heeft mijn leven een spannende wending genomen. 5 jaar geleden had ik niet durven dromen dat mijn leven er zou uitzien, zoals het er nu uitziet! Nogal cliché? Bij mij niet! Nadat ik een aantal jaren als leerkracht voor de groep had gestaan, vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Ik begon aan de Masteropleiding Gedragsspecialist bij het Seminarium voor Orthopedagogiek. Deze opleiding heeft me veel wetenschappelijke kennis gebracht over allerlei uiteenlopende gedragingen. Een bijzonder boeiend semester ging over coaching. Hoe kun je door goede coaching nieuwe perspectieven bieden? In diezelfde periode (ik was toen net 2 jaar getrouwd) kwamen we relationeel in een heftige periode terecht. Onverwerkte pijn uit mijn verleden verstrikte mij in het web van pornografie. Ik wilde er uit, maar het lukte niet! Door het volgen van individuele en groepstherapie kreeg ik beter zicht in mijn gedrag en begreep ik waar het vandaan kwam. Ik begon mezelf beter te leren kennen en meer van mezelf te houden. Dat resulteerde in het begin in een hoop geruzie en miscommunicatie binnen mijn relatie met mijn vrouw! Tegelijkertijd merkte ik dat de therapie me inzichtelijk had geholpen, maar ik slaagde er niet in mijn gedrag aan te passen. Om wanhopig van te worden. En hoewel ik als kind gelovig was opgevoed, had ik niet het idee dat het geloof me echt verder kon brengen. Totdat... ik de trainingsschool voor pastoraat en bevrijding volgde van stichting VrijZijn. Door de lessen van onder andere Wilkin van de Kamp en Erica Duenk kreeg ik inzicht in de geestelijke wereld, leerde leugens ontmaskeren en sleutels hanteren om vrij te komen van verkeerde patronen en bevrijding te ontvangen en door te geven! Nu leef ik als nooit te voren. Natuurlijk heb ik zo m'n struggles, maar ik geniet van het leven! Ik zie er naar uit jouw verhaal te horen en wil je graag helpen met mijn kennis en ervaring. De koffie staat klaar! Bas Villerius