Home > Kruimels > Bijbelteksten
Bijbelteksten

Bijbelteksten

Bijbelteksten uit de Bijbel, het Woord van God: “Levend en krachtig, scherper dan een tweesnijdend zwaard: diep doordringend tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken en in staat om de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden.” Hebreeën 4:12.

Elke dag plaatsen we rond de klok van 06:30 uur een Bijbeltekst met een afbeelding. Deze dagelijkse Bijbelteksten met christelijke afbeeldingen noemen we kruimels.

Dit is een knipoog naar Mattheus 6:11: “Geef ons heden ons dagelijks brood”. Het aanbod van de kruimels varieert per dag. Inmiddels zijn er al meer dan 50.000 mensen die van ons een Bijbeltekst van de dag ontvangen.

Op deze pagina geven we de thema’s en Bijbelboeken weer waar we Bijbelteksten over\uit bieden. Daarnaast kun je hier de laatste Bijbelteksten van de dag terug vinden en is het natuurlijk ook mogelijk om al onze Bijbelteksten te bekijken.

Bijbelteksten op thema
Bijbelteksten op Bijbelboek
Alle Bijbelteksten
Bijbelteksten

Bijbelteksten op thema

We bieden Bijbelteksten over verschillende thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bijbelteksten bemoediging, Bijbelteksten liefde, Bijbelteksten geboorte enzovoorts. Hieronder zijn alle Bijbelteksten op thema terug te vinden. Door een betreffend thema aan te klikken krijg je alle teksten van dat thema te zien. De thema’s met Bijbelteksten waar veel op gezocht wordt hebben we groot weergegeven. De thema’s volgen op een uitzondering daar gelaten de mijlpalen in iemands leven. Van geboorte tot overlijden en van vreugdevolle momenten tot verdrietige momenten.

Verder bieden we ook Bijbelteksten op basis van de christelijke feestdagen. Bijbelteksten Kerst, Bijbelteksten Pasen en Bijbelteksten Pinksteren zijn bij de Bijbelteksten feestdagen het meest populair. Hiernaast bieden we ook Bijbelteksten bij andere bijzondere dagen als Bijbelteksten Valentijnsdag, Bijbelteksten Moederdag en Bijbelteksten Vaderdag.  Wanneer je op zoek bent naar een Bijbeltekst voor een specifiek moment dan ben je bij DagelijkseBroodkruimels aan het goed adres!

ZWANGERSCHAP

De Bijbel over zwangerschap. Een overzicht van Bijbelteksten over zwangerschap.

Bekijk

GEBOORTE

Een overzicht van Bijbelteksten bij geboorte.

Bekijk

VERJAARDAG

Op zoek naar een Bijbeltekst om iemand een fijne of gezegende verjaardag te wensen?

Bekijk

LIEFDE

Voor een Bijbeltekst over liefde tussen man en vrouw en een Bijbeltekst over Gods liefde voor jou biedt het overzicht Bijbelteksten liefde hulp.

Bekijk

VERLOVING

Alle Bijbelteksten verloving op een rijtje.

Bekijk

HUWELIJK

Een overzicht van Bijbelteksten bij huwelijk of bruiloften.

Bekijk

BETERSCHAP

Een overzicht van Bijbelteksten om iemand beterschap te wensen.

Bekijk

BEMOEDIGING

Een overzicht van bemoedigende Bijbelteksten.

Bekijk

MEDELEVEN

Bijbelteksten om een ander te laten weten dat je met hem of haar meeleeft. Bijbelteksten Medeleven dus.

Bekijk

BEDANKT

Bijbelteksten om je dankbaarheid te tonen tegen over God of een ander.

Bekijk

OVERLIJDEN

Een overzicht van Bijbelteksten overlijden en Bijbelteksten over de dood.

Bekijk

Nog meer thema’s

Oud en Nieuwjaar
Valentijnsdag
Goede Vrijdag
Pasen
Hemelvaart
Moederdag
Pinksteren
Vaderdag
Kerst
Doop
Belijdenis
Mooie

Bijbelteksten op Bijbelboek

Hieronder een overzicht van alle Bijbelboeken uit de Bijbel. Door op een Bijbelboek te klikken kom je op een pagina waarop alle kruimels (Bijbelteksten met christelijke afbeelding) staan die we uit het betreffende Bijbelboek hebben gemaakt. De Bijbelboeken zijn onderverdeeld in het Oude en Nieuwe testament en staan op de volgorde die je gewend bent.

Oude Testament

Genesis
Exodus
Leviticus
Numeri
Deuteronomium
Jozua
Richteren
Ruth
1 Samuël
2 Samuël
1 Koningen
2 Koningen
1 Kronieken
2 Kronieken
Ezra
Nehemia
Esther
Job
Psalmen
Spreuken
Prediker
Hooglied
Jesaja
Jeremia
Klaagliederen
Ezechiël
Daniël
Hosea
Joël
Amos
Obadja
Jona
Micha
Nahum
Habakuk
Sefanja
Haggai
Zacharia
Maleachi

Nieuwe Testament

Matteüs
Marcus
Lucas
Johannes
Handelingen
Romeinen
1 Korintiërs
2 Korintiërs
Galaten
Efeziërs
Fillippenzen
Kolossenzen
1 Tessalonicenzen
2 Tessalonicenzen
1 Timotëus
2 Timotëus
Titus
Filemon
Hebreeën
Jakobus
1 Petrus
2 Petrus
1 Johannes
2 Johannes
3 Johannes
Judas
Openbaringen

De Bijbelteksten van de dag van afgelopen week

De teksten van afgelopen week, dan wel de Bijbelteksten van de dag van vandaag en afgelopen week. Deze Bijbelteksten bieden we aan als Bijbeltekst van de dag per e-mail of anders gezegd als dagelijkse Bijbeltekst per e-mail. Wil je ook een dagelijkse Bijbeltekst of de Bijbeltekst van de dag ontvangen per e-mail? Dat kan door je onder aan deze pagina aan te melden voor de dagelijkse Bijbeltekst. Het ontvangen van deze dagelijkse overdenking is helemaal gratis.

De kruimels worden gemaakt door leden van onze christelijke community. Onze missie is: Delen mogelijk maken zodat de wereld kan proeven van het Brood dat leven geeft. We willen iedereen de mogelijkheid geven om te delen. Onze volgers, maar dus ook onze community leden.  In onze christelijke webshop doen we precies hetzelfde. Hier bieden we verschillende soorten christelijke cadeaus aan. Denk hierbij aan christelijke boeken (Bijbelse dagboeken, christelijke romans, Bijbelstudie boeken etc.), christelijke posters, maar ook christelijke kaarten. Met een aankoop in onze webshop krijg je zelf de mogelijkheid om te delen en maak je het online delen mogelijk.

Bijna al het werk binnen onze community wordt op vrijwillige basis gedaan. Om de groei van de community te kunnen blijven faciliteren zijn we constant op zoek naar mensen die ons willen helpen. Lijkt het je ook leuk om bij te dragen aan onze community? Neem dan eens een kijkje op onze vacature pagina. Hier staan alle functies beschreven waar we nog mensen voor zoeken. Wil je meer weten over DagelijkseBroodkruimels? Neem dan ééns een kijkje op de over ons pagina. Hier staat het ontstaan van onze community beschreven, maar bijvoorbeeld ook onze missie en onze droom.

Galaten 3:14

19/09/2019|

Door Jezus ontvang ik de zegen van Abraham. Galaten 3:14 Wat is de zegen van Abraham? Deze is te vinden in Genesis 12:2-3 Ik zal u tot een groot volk maken, en u zegenen, en uw naam groot maken, en gij zult tot een zegen zijn. Ik zal zegenen wie [...]

Ik ben….

18/09/2019|

Ik ben een Kind van God Joh 1:12Ik ben een Nieuwe schepping 2 Kor 5:17Ik ben een Heilige 1 Kor 1:2, Ef 1:1Ik ben een Zoon/Dochter van God Gal 3:26Ik ben een Vriend van Jezus Joh 15:15Ik ben Gerechtvaardigd uit het geloof Rom 5:1Ik ben meer dan Overwinnaar Rom 8:37Ik [...]

Zefanja 3:17

16/09/2019|

De HEERE, uw God, is in het midden van u, een Held, Die verlossen zal; Hij zal over u vrolijk zijn met blijdschap, Hij zal zwijgen in Zijn liefde, Hij zal Zich over u verheugen met gejuich. Zefanja ‭3:17‬

Efeziërs 5:9-10

15/09/2019|

Want alleen in dat licht kunnen goedheid, eerlijkheid en trouw groeien. Probeer dus steeds te bedenken wat de Heer van jullie vraagt! Efeziërs 5:9-10

Bekijk alle Bijbelteksten

VERSE KRUIMELS IN JE MAILBOX ONTVANGEN?

Dat kan! Bepaal hoe vaak je verse kruimels in je mailbox wenst te ontvangen en vul je e-mailadres in. De Bijbeltekst van de dag (dagelijkse Bijbeltekst) is het meest populair. Deze wordt dagelijks aan meer dan 50.000 mensen verzonden.Je gegevens zijn 100% veilig