En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens Zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede. Romeinen 8:28

Ik ben een steun voor wie is gevallen, wie gebukt gaat richt Ik op. Soms zijn jij en ik de enigen die weten dat je bent gevallen. Op dat soort momenten is het verleidelijk om stilzwijgend voorbij te gaan aan dat wat je hebt gedaan (of juist hebt nagelaten). Je voelt je misschien niet overweldigd door schaamte, maar je bent rusteloos en uit je evenwicht – geplaagd door een milde vorm van schuldgevoel. Zelfs op dat soort momenten blijf ik volmaakt van je houden. Soms toon ik Mijn liefde voor jou op onverwachte manieren, waardoor je je tegelijkertijd klein voelt en overspoeld door vreugde. Dat verdiept je besef van zonde en vergroot je verlangen om je misstappen te belijden en terug te keren naar Mij. Ik heb je verlost. Als jij terugkeert naar Mij en je rechtmatige positie opnieuw inneemt, zal je rusteloosheid plaatsmaken voor vrede. Dat is hoe Ik je opricht wanneer je gestruikeld bent.

Onthoud dat Ik alle dingen, ook jouw missers, kan laten bijdragen aan het goede, omdat jij Mij liefhebt en volgens Mijn voornemen geroepen bent.

 

Bovenstaande tekst komt uit het dagboek van Sarah Young ‘Ik ben altijd bij je’.