Je moet op de Heer vertrouwen. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan zal hij je helpen. Denk niet dat je alles zelf kunt. Spreuken 3:5-6

Ik ben altijd bezig iets nieuws te doen in jouw leven. Dus probeer een open blik te houden wanneer er dingen op je weg komen die je nooit eerder hebt gezien, dingen die je voorstellingsvermogen misschien zelfs te boven gaan. Deins niet terug voor het onbekende zonder je zelfs maar af te vragen of het afkomstig zou kunnen zijn van Mij. Het is net als bij een trapezeartieste: om haar doel te kunnen bereiken, moet ze haar veilige schommel verlaten. Als ze de veiligheid van die plaats loslaat, zal ze eventjes vliegen – totdat ze de volgende trapeze vastgrijpt.
Soms heb jij misschien ook het gevoel dat je ‘vliegt’ wanneer je geconfronteerd wordt met iets nieuws wat ongemakkelijk aanvoelt. Dan ben je in verleiding om kritiek te hebben op het nieuwe en je vast te klemmen aan dat wat bekend is. Geef niet toe aan die reflex, maar nader in gebed tot Mij. Deel je zorgen met Mij en vraag Mij je te helpen de situatie te bekijken vanuit mijn perspectief. Ik ben voortdurend bij je. Ik houd je vast bij je rechterhand en Ik zal je leiden door mijn raad. Ik zal je helpen om vast te stellen wat de beste reactie is en hoe je verder kunt gaan.

 

De tekst van deze kruimel komt uit het dagboek ‘Ik  ben altijd bij je’ van Sarah Young.