Bijbeltekst

Efeze 6:11

17 augustus 2023
·
2 minuten lezen
Efeze 6:11

Als ik een soldaat probeer voor te stellen van ongeveer 2000 jaar geleden moet ik vaak denken aan het verhaal van David en Goliath.

David die de uitrusting van Saul aangeboden kreeg en deze weer afstond. Als ik dit verhaal op de zondagsschool mocht vertellen, deed ik vaak David na die bijna bezweek onder het gewicht van het grote harnas en schild. En dit is niet zomaar bedacht.. de wapenuitrusting uit die tijd was loodzwaar. Zeker als je de maat van een volwassen, grote man voor een tiener gebruikt.

En dan vervolgens de uitrusting die David wel kiest.. zijn slinger en wat steentjes. Licht.. maar uiterst effectief als je het gebruikt met de kracht van God.

Hoe herkenbaar kan de situatie van David zijn in jouw leven. Er komen grote dingen op je af; uitdagingen, moeilijkheden, pijn, verdriet, etc. En als je dan vervolgens jezelf hiertegen probeert te beschermen, kan dit loodzwaar zijn. Raak je daardoor emotioneel afgesloten of beschadigd.

Maar kijk dan nog eens naar David. De duivel gebruikte een schreeuwende en vloekende reus om het leger van Israël bang te maken, en geen van de soldaten, met een aardse wapenrusting, durfde tegen hem te vechten. Maar David trok geen loodzwaar harnas aan en wringde zich niet in bochten om te bewijzen dat hij sterk genoeg zou zijn om zelf stand te kunnen houden.

David ging ten strijde met God aan zijn zij. Zo kon hij alles aan. Iedere list. Zelfs een grote, sterke reus. Welke 'reus' staat jou vandaag weer te wachten? Hoe ga jij hem tegemoet?

Auteur
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels