Internationale betrekkingen

4 Kruimels
Het is oorlog maar niemand die het ziet
Het is oorlog maar niemand die het ziet
'Een briljante pageturner van een van Nederlands beste onderzoeksjournalisten.' Rutger Bregman Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk deed jarenlang onderzoek naar de digitale wereld. Hij begon als leek, maar won steeds meer het vertrouwen van bronnen, die hem de schaduwkant van de moderne wereld toonden. Modderkolk beschrijft in Het is oorlog maar niemand die het ziet stapsgewijs hoe groot onze afhankelijkheid van technologie is en welke risico's daarmee gepaard gaan. Vijandige regimes dringen ongezien Nederlandse organisaties binnen en overheden en bedrijven slurpen data. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van de Nederlandse veiligheidsdiensten? En hoe kunnen we onszelf beschermen? Met deze nieuwe editie van Modderkolks klassieker, en het succesvolle audio- en e-book, loopt de verkoop al richting de 100.000 exemplaren! Niemand kan straks nog zeggen dat de Nederlandse burger niet gewaarschuwd werd. 'Modderkolks oorlogsboek leest als een thriller.' NRC Handelsblad 'Wie vroeger de wereld wilde begrijpen, las de Bijbel. Wie de wereld van nu wil begrijpen, leest dit boek.' Arjen Lubach 'Dit is nog beter dan John le Carré, want het is waar.' Matthijs van Nieuwkerk
De vergeten spionne
De vergeten spionne
Een spannende oorlogsroman over een moedige vrouw in de Tweede Wereldoorlog. ‘De vergeten spionne’ van Sarah Steele is een aangrijpend verhaal met twee verhaallijnen die steeds meer met elkaar verweven raken. In het heden heeft Amy haar twee grote liefdes verloren, haar man en haar muziek. Ze stort zich op haar werk in het archief waar ze bewijs ontdekt dat de beruchte ‘agent Colette’, een Franse spion tijdens de Tweede Wereldoorlog, echt heeft bestaan. Dat gaat ze tot de bodem uitzoeken. Ze ontdekt een onvergetelijk verhaal, dat zich afspeelt in het bezette Parijs van 1941, waar Colette zich voordoet al pianiste terwijl het net zich langzaam rondom haar sluit. ‘De vergeten spionne’ van Sarah Steele is een perfect boek voor de fans van Kate Quinn en Pam Jenoff.
De slag om Europa
De slag om Europa
Naast geopolitieke en financiële crisissen, de klimaatverandering, Brexit en corona, proberen Rusland en China de EU uit elkaar te spelen. Is Europa sterk genoeg om al deze uitdagingen aan te kunnen? Ooit deelde Europa de lakens uit in de wereld, maar op dit moment wordt het continent van alle kanten belaagd, ook van binnenuit. De Chinese president Xi Jinping ziet het continent als een wingewest. Hij is al jaren bezig invloed op de Westelijke Balkan te kopen en probeert de Europese Unie uit elkaar te spelen. Rusland voelt zich bedreigd en president Poetin voert geheime operaties uit om de NAVO te ontwrichten. President Trump maakte het de Russen en Chinezen intussen gemakkelijk door zich van zijn trouwste bondgenoten af te keren en zelf ook de aanval op Europa te openen. Premier Johnson dacht buiten de Europese Unie beter af te zijn en de Hongaarse en Poolse leiders ondermijnen de democratische rechtsstaat. Allemaal menen ze dat een sterke Europese Unie hun ambities in de weg staat. Politieke leiders worstelen met een antwoord. De coronacrisis heeft de uitdaging nog verder vergroot. Kunnen we deze slag om Europa winnen? Kan Biden de schade die Trump aanrichtte repareren? Wordt Nederland vermalen tussen Duitsland en Frankrijk? Blijft de EU een speler in de wereld of wordt het continent de speeltuin van de wereldmachten? De dreiging is groot, maar in het fascinerende en verrassend optimistische De slag om Europa laat een van de grootste geopolitieke denkers van deze tijd zien hoe velen hun tanden op Europa stuk bijten.
De nieuwe wereldorde
De nieuwe wereldorde
De Chinese wereldorde komt eraan. In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn ‘Chinese droom’ zijn uitgekomen: China is dan de leider van de wereld. In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat dit gaat lukken. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen. Geholpen door de financiële crisis van 2008, president Trumps protectionisme, de ontregelende politiek van Poetin, de strijd om de brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de eenentwintigste eeuw de eeuw van China. Daardoor gaat de westerse wereldorde met zijn vrijmarkteconomie, internationaal recht, internationale instituties, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Hoe dit tij te keren, wordt het belangrijkste vraagstuk van onze tijd. Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij publiceerde talloze boeken en artikelen, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv, columnist voor Trouw en medepresentator van Boekestijn en De Wijk op BNR-radio.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels