Bijbeltekst

1 Johannes 2:10

22 december 2021
·
4 minuten lezen
1 Johannes 2:10

Ik had een andere tekst geschreven voor vandaag. Maar ineens had ik het gevoel dat het ergens anders over moest gaan, dus streep erdoor.

Morgen zullen er veel kerstnachtdiensten te volgen zijn. Er zullen bekende liederen gezongen gaan worden over liefde en vrede. En misschien schuurt dat. Want in jouw hart voelt het helemaal niet zo vredig. Misschien huilt jouw hart om wat er allemaal om je heen gebeurt. In jouw leven. En heb je helemaal geen zin in een gezellig kerstfeest.

Zoals Casting Crowns zo mooi verwoordt: “ergens in jouw stille nacht, hoort de hemel het lied dat jouw gebroken hart huilt. Hoop is gekomen. Kijk omhoog, want de Liefde is gekomen om jou te vinden, ergens in jouw stille nacht.

Vanuit de hoge hemel naar de kribbe, er is geen plaats waar de Prins van de vrede niet kan komen. Van de kribbe naar het kruis, wanneer jouw pijn zo diep gaat, gaat Zijn liefde nog dieper. Hij heeft altijd van jou gehouden, en Hij zal het altijd blijven doen. Hef je hoofd omhoog, hef je hart omhoog, Emmanuel wil jou vinden op de plek waar jij nu bent. Hij kent jouw pijn, Hij kent jouw naam en jij bent de reden dat Hij gekomen is. En de liefde zal jou vinden.”

Vanmorgen één zin raakte mij in The Messenger: “Make yourself at home in My love” (Johannes 15:9). Laat Mijn liefde jouw thuis zijn. Het is de uitnodiging van God, de God die is, die met ons is, om dicht bij Hem te zijn, te luisteren naar het kloppen van Zijn hart. Zijn liefde jouw thuis te maken.

Woon in Zijn liefde. Leer Zijn liefde kennen. Zodat dat jouw thuisbasis is. Niet die van de wereld, dat gaat voorbij en brengt alleen maar onzekerheid en angst. Gods liefde blijft. Oneindig. Gods liefde tilt jou op als al het andere wegvalt.

En als die liefde jouw Thuisbasis is, kun je dat ook uitdelen naar de mensen om jou heen, gevangen in het donker. Voor wie kerst niet vreugde en vrede is. Help hen het hoofd omhoog te heffen om te zien dat de Liefde ook voor hen gekomen is. En hen zal vinden.

Hoor het hart van de Vader kloppen. Voor jou. Voor Zijn wereld. Vraag waar jij Zijn liefde, Zijn licht, Zijn hoop mag delen. De wereld schreeuwt er om. Nu, vandaag. Laat je leiden door de Liefde vandaag.

Wie de ander liefheeft blijft in het licht. 1 Johannes 2:10

Reflectievragen bij deze Adventkruimel

  • Schrijf de Bijbeltekst op en leg ‘m eens in op een lichte plek. Wat zijn jouw gedachten over deze tekst? Praat er met de Vader over.
  • Vraag Hem hoe jij vandaag iets van Zijn liefde kan uitdelen naar iemand die het vandaag zo verlangt om de liefde van God te zien.
  • Steek eens vanavond een kaars aan en lees het verhaal van Gods komst naar de aarde in Johannes 1. Denk er over na, of praat er met je gezin over, over wat je opvalt. Hou de tekst van vandaag daarbij ook in gedachten.
  • Luister eens naar “Somewhere in your silent night” van Casting Crowns (je vindt ‘m op onze afspeellijst). Wat zijn jouw gedachten bij dit lied? Het is een lied dat bij mij een paar jaar geleden echt binnen kwam, omdat ik me er zo in herkende. En ik geloof 100% dat Gods liefde gekomen is om ook jou te vinden. Emmanuel, God met ons, wil jou ontmoeten op de plek waar jij nu bent, laat Hem bij je binnen. Ik ben ervan overtuigd dat Hij op zoek is naar jou, nu. Vertel Hem dat je naar Zijn liefde verlangt en of jij Zijn hart mag horen kloppen voor jou, nu op dit moment.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Marieke Kant. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels