Bijbeltekst

2 Korinthe 5:7

12 maart 2023
·
2 minuten lezen
2 Korinthe 5:7

Wij wandelen door geloof, niet vanuit wat we zien. Maar hoe wandel je door geloof als er om je heen van alles mis dreigt te gaan? Hoe laat je los wat jou vasthoudt en blijf je vertrouwen als jouw omgeving dreigt te wankelen?

Wandelen in geloof, het was de afgelopen week geen vanzelfsprekendheid voor mij. Mijn man werd opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten. Na een paar dagen werd hij op deze plek besmet met covid terwijl we in de corona periode zo voorzichtig zijn geweest. Waarom juist nu?

Uit de onderzoeken bleek al snel dat een bypass operatie onvermijdelijk was, maar eerst moest hij klachtenvrij zijn. Al met al zag het er zorgelijk uit.

Op dat moment sta je stil bij het feit hoe kwetsbaar het leven soms kan zijn. Allerlei scenario’s gaan door je hoofd van hetgeen er allemaal mis kan gaan. Het vraagt opnieuw loslaten en vertrouwen dat God alles in Zijn Handen heeft. Wandelen in geloof terwijl je blik op de onzekere situatie is gericht, als het leven even aan een zijden draadje hangt?

Wat is het op zo’n moment goed dat er mensen om je heen staan, die bidden, troosten en bemoedigen. Dan mag je even zwak zijn en al je angst, onzekerheid en twijfel delen en samen met de ander naar de Vader gaan. De ander vertelt je liefdevol dat God trouw is, Hij is IK BEN.

Het volgende lied heeft mij wakker geschud om verder te wandelen in geloof en niet af te gaan op hetgeen voor ogen is:

Uw zachte Stem, leidde mij door al mijn dalen, U was erbij in mijn donkerste nacht. Heer, ik ken U als een Vader, als een Vriend. Al heel mijn leven bent u trouw, Heer. Al heel mijn leven bent U goed. Uw Genade blijft mij dragen, dag aan dag, in de palm van Uw Hand. (Opwekking 849)

We zijn een week verder en mijn man is goed door de operatie heen gekomen. Alle dank aan God! We vervolgen onze weg en wandelen in geloof en vertrouwen, we gaan op weg naar volledig herstel aan de Hand van onze Vader.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels