Bijbeltekst

Amos 5:4

28 november 2021
·
4 minuten lezen
Amos 5:4

Zoek Mij en leef! Amos 5:4

Hoe vaak zoeken we het niet op de verkeerde plek. Waarom denken we ‘het’ steeds weer op andere plekken dan bij Jezus te vinden? En wat is dan hetgeen wat we zoeken? Het Leven midden in de dood? Het geluk midden in het ongeluk? De vrede midden in de onrust? Geborgenheid midden in onveiligheid? 

Uit onszelf, ons vlees, zoeken we op de verkeerde plek. Waar zoek jij? Probeer het eens te bedenken, wat is jouw eerste reactie bij pijn of moeilijkheden, bij leegte of teleurstelling? Helpt het je om op je telefoon doelloos te scrollen? Te sjokken door de stad op zoek naar, ja naar wat? Helpt het om je te verdoven met alcohol? Of werk je hard om je spaarsaldo flink hoog te krijgen? Of loop je van de ene naar de andere relatie? Zoek je je geborgenheid in onenightstands? Misschien helpt het, even. Altijd even. Maar de pijn blijft, je dood kun je niet voorkomen, de leegte komt terug.

Zoek Hem! Zoek het Koningskind! 

Daar is Leven. Daar is de belofte en de zekerheid van alles waar je op hoopt. Dit Leven stijgt uit boven ons aardse bestaan. Omdat Hij die jou liefheeft naar ons aardse bestaan gekomen is, op zoek naar jou! Om je de volheid van Leven te geven. Om je de overvloed van het ware Leven te geven. In eeuwigheid. Leven aan Zijn hart, onder Zijn bescherming, in Zijn liefde.

We zijn gemaakt voor een leven vol intimiteit met Jezus. Zijn naam is Immanuel: God met ons. Hij wil met ons zijn. Zoek actief. Zoek met je hart. Daar is Leven. Hij is Leven! Hij gaf Zijn Leven zodat jij Leeft!

Auteur

Deze kruimel is ontworpen en geschreven door Hiske van der Mark

Reflectie bij de Adventskruimels

  • zoek en leef! Wat roept deze tekst bij jou op? Schrijf je gedachten en je verlangens op.
  • Wat betekent “Leven” voor jou, zoals wij hierover schrijven? Denk er over na en schrijf de dingen op die bij je opkomen.
  • Ken jij mensen in jouw omgeving die zoeken en de richting kwijt zijn? Hoe kun jij concreet vertellen over de Weg  naar het Leven? Of laten zien door wat jij doet en deelt? Kun jij een klein stapje vandaag zetten? Door een appje, een kaartje?
  • Een prachtig nummer over terug gaan naar de plek waar jouw leven begon, is “Terug naar Eden” van Eline Bakker. Neem de tijd om hier rustig bij stil te staan. Je vindt deze op onze Afspeellijst Advent 2021.
  • Leg je gedachten en wat je hebt opgeschreven bij de Vader. Hij luistert naar je.
  • Als je wilt, kun je altijd reageren op deze kruimel op onze social media, via Facebook, Instagram of LinkedIn, wellicht helpen jouw gedachten andere lezers met hun vragen of herkennen anderen zich in jouw vragen.

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ons werk steunen?

Vorig jaar ontvingen wij bij de adventskruimels de vraag hoe je ons kunt steunen in onze missie. Dat is uiteraard mogelijk, met een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse gift. Wij zijn dankbaar met jouw gift!

JA, IK WIL DAGELIJKSEBROODKRUIMELS STEUNEN

Vormgever
74
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels