Bijbeltekst

Daniël 10:3

1 oktober 2021
·
2 minuten lezen
Daniël 10:3

Daniël.
God gaf hem een beeld, een visioen over dat wat komen gaat. Een grote strijd. En een gevoel van verlies, van rouw valt over Daniël heen.
Ik kijk even naar mijn eigen leven, en ik vraag me af wat mijn reactie zou zijn. Moeilijk voor te stellen. Maar wel weet ik hoe ik omga met dingen die onverwacht op me afkomen en die te groot zijn om te bevatten. Voor mij wordt dat een strijd. Een worsteling om dat over te geven in de handen van God. Te vertrouwen op wat Hij gaat doen. Maar uiteindelijk is dat toch altijd zo mooi om het toch over te geven. En te beseffen dat God weet wat Hij doet. En dat Hij de Allerhoogste is. Maar voordat ik op zo’n punt kom, sla ik dicht en blijf ik ermee rondlopen. Door blijven gaan.
Herken jij dat?

Daniël wilde een antwoord van God. Hij wilde het begrijpen. Hij wist niet hoe lang dat het antwoord onderweg zou zijn. Wel dat hij antwoord zou krijgen. Niets was meer belangrijker dan het antwoord van God. Niets anders had zijn interesse meer. Hij ging in de rouw en vastte. En zocht God.

Voor veel mensen is vasten nog niet zo heel bekend. Ik was er ook niet mee opgegroeid. Het kiezen om dat wat je met aardse dingen verbindt, los te laten en de complete verbinding met de hemel te zoeken. Met God zelf. Wat Jezus ook heel vaak deed en door de hele Bijbel heen terugkomt.

Vasten.
Jouw hart en God.

Heb jij weleens gevast voor een specifieke vraag aan God? Of vast jij om andere redenen?
Wij zijn benieuwd hoe God bij jou door het vasten heen werkte.
Als je wilt, kun je dat  met ons delen. En met anderen, op Facebook, Instagram of Linkedin, voor wie vasten niet zo bekend is. Je mag het ook mailen, zodat wij het mogelijk kunnen delen bij bijvoorbeeld een volgende post.
We zijn benieuwd naar jouw verhaal, en eigenlijk naar Gods verhaal.

Smakelijk voedsel at ik niet, vlees of wijn kwam niet in mijn mond, en mijzelf zalven deed ik helemaal niet, totdat die drie volle weken voorbij waren. Daniël 10:3 (HSV)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Patricia Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels