Bijbeltekst

Efeze 5:8

16 december 2021
·
5 minuten lezen
Efeze 5:8

“Door de regen fietsen vind ik niet bepaald een pretje en onlangs plensde het toen ik ‘s avonds laat naar huis moest. Dat stelde me voor de keus: neem ik de kortste en gemakkelijkste weg, via de onverlichte achterafweggetjes, of ga ik over de goed verlichte hoofdweg, een kleine kilometer om? Langs hoefde ik er niet over na te denken, want door het donker fietsen vind ik nog erger dan door de regen. Dus het werd de weg van het licht.

Ook in het geloofsleven moet je vaak kiezen tussen de duistere weg(en) en die van het licht – tussen de zonde en het goede. En het is meestal zo dat die eerste optie gemakkelijker, minder zwaar of meer lijkt op te leveren dan de tweede.

Maar als jij een kind van het licht bent – als jij in God gelooft – dan zegt de Bijbel je: leef in dat licht.

Oftewel: laat alles wat donker is links liggen en leef in plaats daarvan een leven in goedheid, waarheid en rechtvaardigheid. Dat is de weg van de kinderen van het licht. En Gods Woord verzekert je: als je die weg (zo goed als je kunt) bewandelt, kom je uiteindelijk uit op de mooiste en de beste plek ooit!”

Dit gedeelte komt uit het mooie, toegankelijke boekje “In het Licht” van Daniëlle Heerens. (verkrijgbaar in onze webshop). Bedoeld als adventsboekje, maar je kunt er gerust nu ook mee starten en na kerst mee verder gaan. Kerst hangt helemaal niet aan 25 december, je mag leren wandelen naar het Licht, naar onze Lichtbrenger.

Ga de weg van de kinderen van het licht. Efeziërs 5:8 (NBV)

Reflectievragen bij deze Adventskruimel

  • Schrijf de Bijbeltekst op. Welke gedachten heb jij bij deze tekst? Schrijf ze ook op.
  • Lees Efeze 5:1-21. Wat springt er voor jou uit in dit gedeelte? Vertel je gedachten aan de Vader.
  • Wil jij in het Licht wandelen? Waarom? Schrijf de reden(en) op, dit is een keuzemoment. Wat betekent dit voor jou (check vers 3)?
  • Misschien denk je wel ‘ah ik wandel allang in het Licht’, dus makkie. Okee. De vrucht van het wandelen in het Licht is: rechtvaardigheid. Goedheid. Waarheid. Het betekent dat je steeds weer je gedachten en wat je doet ‘beproeft’. Toetst. Laat toetsen. Mag God op ieder moment in jouw gedachten, in je hart kijken? Hoe voel je je daarbij?
  • Zou het kunnen dat jij of ik slaapt? Dat we nog wakker moeten worden? Wat zijn de vruchten die jij nu achterlaat?  (vruchten van de boom van kennis van weten wat zo goed is en wat echt slecht is: verdeeldheid, leugen, angst en uiteindelijk de dood. Vruchten van de boom van het leven: waarheid, goedheid, liefde, geen angst, vreugde, vrijheid en altijd Leven… check ook de galatenbrief).
  • Denk vandaag nog eens terug aan de tekst van vandaag, door de Bijbeltekst op een duidelijke plek in huis te leggen. Of zet een reminder in je agenda op een paar momenten. Je wandelt in het Licht. Wat betekent dat voor jou op dat moment? Welke keuzes maak jij vandaag? Misschien kun je ook later deze week een aantal keer de reminder terug laten komen “Wandel in het Licht”.
  • Luister naar de tekst van Eline Bakker, “Sta Op en Schitter” op onze afspeellijst “Advent 2021”. Laat de woorden rustig op je doordringen. En ook “Light Of The World”, van Lauren Daigle past zo mooi.
  • Reageren op deze vragen kun je ook op onze Facebook, Instagram of LinkedInpagina. Met jouw opmerkingen kun je anderen bemoedigen, inspireren of misschien kunnen juist anderen jou bemoedigen als je vragen hebt. Persoonlijk reageren kan ook altijd: annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ook delen?

In onze webshop vind je veel artikelen, die jou kunnen helpen om de woorden van God te delen. Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstkaarten, waarmee je woorden van Licht, Hoop en Vrede kunt delen. Dat waar de wereld zo naar verlangt. En we hebben ze in groot en klein, van minikaartjes tot luxe dubbele kerstkaarten en posters. Deel zoals het bij jou past. De minikaartjes kun je bijvoorbeeld ook op een setje kaarsen plakken. De grotere kaarten en posters zijn mooi om neer te zetten. Of combineer met een mooi cadeauboekje, zoals “Een Zegenwens Voor Jou“. Naar wie deel jij uit?

IK WIL OOK LICHT & VREDE DELEN

Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels