Blog

Gods stem verstaan

13 december 2016
·
3 minuten lezen
Gods stem verstaan

Een jaar op weg met God

Bijna ben ik een jaar op weg met God. Niet dat ik het exacte moment kan benoemen dat God mij opzocht, maar wel de periode. Wat zijn sommige dingen snel gedaan en wat gaan sommige dingen langzaam!

Als God tegen me zou praten

Ik klaagde onlangs tegen een vriendin dat ik Gods stem niet versta en dat ik jaloers ben op de christenen die Gods stem wel verstaan. Dat zou gemakkelijk zijn! Als God gewoon bij sommige kruispunten zou zeggen: ‘Ga maar links!’ of ‘Loop maar gewoon rechtdoor!’. Dat zou me een hoop misstappen hebben gescheeld!

Maar zou ik dan leren van mijn fouten? En zou ik dan niet gewoon een robot zijn, in plaats van een creatie met veel zorg door God gemaakt?

Tijdens een jongerenavond hoorde ik de spreker zeggen: ‘God kan op veel verschillende manieren tegen je praten. Door een sterk gevoel, of door een gedachte, of via andere mensen…’ Ik ging in gedachten even terug: had God dan al diverse keren tot me gesproken? Die keren dat ik bad om bevestiging en vervolgens een Bijbeltekst las die rechtstreeks betrekking had op mijn vragen en twijfels? Die keer dat ik een hele dag bad om troost en vroeg om rust, waarna ik heel duidelijk de Heilige Geest van dichtbij ervoer? De allereerste keer dat ik alleen uit de Bijbel las en bad, en continu de tekst uit Hebreeën 13 door mijn hoofd zag schieten: ‘Ik zal je niet verlaten!’ Hij verliet me ook niet! Tijdens de moeilijke stappen die ik vervolgens moest maken, bleef die tekst door mijn hoofd gaan!

Ik zal je niet verlaten! – Hebr. 13:5 –

Ik dacht ook aan die keer dat ik begon te bidden of God écht van me hield, of God écht wel liefde was: een leer waarmee ik niet ben opgegroeid. Waarna korte tijd later een lieve vrouw, die niet wist van dit gebed, tegen me zei: ‘God heeft jóu gemaakt! Hij kon er ook voor kiezen het niet te doen, maar hij deed het wél! Hij wilde dat jíj er kwam. Niet zomaar iemand, maar jíj. Met al je talenten en met al je tekortkomingen vond Hij je de moeite waard.’

En ook toen ik bad of de vacature waarop ik wilde solliciteren, inderdaad iets mij voor mij zou zijn. De volgende dag toen ik op de website keek, was de vacature verdwenen. Dit was niet voor mij bedoeld!

Nee, ik hoor God niet letterlijk zeggen: ‘Ga hier maar linksaf!’ Maar God leidt ons, ook al gaat dat soms op een andere manier dan wij graag zouden willen. Hij zal voorzien en niet van onze zijde wijken!

Ik heb je gekozen en zal je niet in de steek laten. _Wees niet bang, want Ik ben met je_. Kijk niet angstig om je heen, want Ik ben je God. Ik zal je kracht geven en je helpen! – Jes. 41:9-10 –

Vormgever
11
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels