Jarenlang geloofde ik dat deze tekst maar voor enkelen bedoeld was. Dat was wat ik als klein kind al hoorde. En hoe hard ik ook mijn best deed, hoeveel ik in de Bijbel las, hoeveel Bijbelstudieboeken ik verslond, hoe lang ik bad…. ik voelde het niet.

Ik weet dat het voor veel mensen om mij heen helaas herkenbaar is.

Geloof mij… of liever geloof God als Hij dit zegt. Dit geldt voor jou.

Ja, deze tekst is geschreven aan Zijn verbondsvolk Israël, het volk dat we mogen zegenen, dat ons gebed keihard nodig heeft.

Maar deze woorden, ze stromen uit het hart van de Vader. Dit is het kloppend hart van Zijn Woord.

Omdat Hij jou lief heeft. God heeft de WERELD zo liefgehad dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een IEDER die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Jouw hoopvolle toekomst.

Wat als je niet weet of je ‘voldoende’ gelooft? Tja, hier kunnen we uren over praten. Ik denk dat je een kern vindt in Johannes 1. Iedereen die in Hem gelooft, die Hem hebben aangeroepen, heeft Hij de autoriteit gegeven een kind van God te zijn. Noem het je ID-kaart.

Vaak proberen we keihard ons best te doen om Gods goedkeuring te krijgen. Weet je, je hebt allang die goedkeuring. Wat Hij verlangt, is dat jij naar Hem toe gaat. Eerlijk. Zoals je bent, met je vuile kleding. Als je in Zijn licht komt, worden de dingen die Zijn licht niet kunnen verdragen, steeds meer duidelijk. Mag je belijden, mag je aan Hem geven. Hij heeft er voor betaald. Jij kúnt er niets meer aan toe te voegen. Dat heet genade.

Lichtvaardig? Nee. Het gaat je veel kosten. Je gaat leren steeds meer van je eigen verlangens op te gaan geven. In ruil voor alles van Hem. Hij helpt je daarbij. De Geest gaat jou zoveel duidelijk maken. Zorg dat je met Hem verbonden blijf. Wees eerlijk. Ook in je twijfels. In je vragen. Kijk naar de Psalmen, vertel Hem wat er in je hart leeft. De beste plek waar je kunt zijn.

Hij geeft jou een hoopvolle toekomst. Een prachtige hoop die nu al mag wortelen. Die je nu al laat LEVEN. En uitzien naar dat moment, dat er geen nacht meer zal zijn.

En tot die tijd, blijven we zingen tot de morgen komt.

Zing jij mee?

“Mijn plan met jullie staat vast spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: Ik zal je een hoopvolle toekomst geven.” Jeremia 29:11 (NBV)

Verder nadenken

Ja, er is zoveel meer over te zeggen. Ga vooral op zoek in de Bijbel, lees bijvoorbeeld de woorden van Jezus in de Evangeliën.

  • Eén van de mooiste teksten blijf ik “Boldly I approach” van Rend Collective vinden. Over vrij-moedig naar Zijn troon gaan. Over de veroordeling die je vaak zelf voelt. Over de genade, over Hem die voor je strijdt en je ziel beschermd. Over niet schuldig-verklaard worden. Over het welkom heten in de armen van de Majesteit.
    Veel mooier en sterker omschreven dan ik hierboven deed :)… wat een prachtige Waarheid, die Hij aanbiedt. Laat de woorden tot je door dringen. Zing het mee. Geloof. Het is voor jou.
    Je vindt het lied in deze Playlist.
  • Wil je zelf blijven herinneren aan deze woorden? Je vindt deze tekst ook op kaarten, A4 posters en textielposters.
  • Worstel je met deze gedachten, zoals wie jij bent en of het voor jou bedoeld is?
    Deze diepgaande, online cursus “God kennen, jezelf kennen“, helpt jou om God te leren kennen zoals Hij zich laat kennen door de Bijbel. In dat licht, vanuit de ogen van de Vader, mag jij jezelf ook leren zien en kennen.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Melane de Haan. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
1
producten
·
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels