Bijbeltekst

Jeremia 33:3

28 februari 2024
·
1 minuut lezen
Jeremia 33:3

Jeremia zat opgesloten. Het volk Israël luisterde het liefst naar valse profeten in plaats van naar deze onheilsprofeet, die verwoesting en ballingschap aankondigde. Toen sprak God deze woorden tegen Jeremia. Als je kijkt naar wat Jezus in de Evangeliën vertelt over gebed, dan zie je de inhoud van deze woorden steeds weer terugkomen. Het ‘roepen’ in de grondtekst van deze Bijbeltekst betekent dat je heel expliciet mag roepen wat je nodig hebt. “Vraag Hem wat je nodig hebt,” zegt Jezus in Mattheüs 6. “Doe niet omslachtig, maar zeg het gewoon.” “Vraag het heel concreet en Ik zal antwoorden.”

Vaak hebben we al een heel plan uitgestippeld hoe we iets zouden moeten gaan aanpakken (en plan B en …). En leggen dan God die plannen voor alsof we nog even Zijn goedkeuring nodig hebben.

God zegt hier iets compleet anders. Want, Hij zál je grote dingen bekendmaken, waar je helemaal nog niet aan gedacht hebt. En denk dan bij ‘groot’ aan wat God Zelf “groot” noemt!

Dat is de relatie die de Vader verlangt met jou te hebben. En jij? En word je ook zo nieuwsgierig naar Zijn antwoord? Je kunt je niet eens voorstellen wat Zijn antwoord zal zijn…

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels