“Dit zegt de Heer: ga op de kruispunten staan, denk na, kijk naar de oude wegen. Welke weg leidt naar het goede? Sla die in en vind rust. Maar zij zeggen: ‘dat doen wij niet’.” Jeremia 6:16 (NBV)

Gaaf he, zoveel praktische tips die je in de Bijbel terug kunt vinden?!
Neem deze tekst.

We hebben zo vaak de neiging om door te gaan met ons leven. We slaan een weg in, leiden een druk leven en gaan maar door. En ja, dan werpen we wel eens een vluchtige blik over onze schouder om te zien of we de goede keuze hebben gemaakt. Maar liever staan we daar niet bij stil.

Maar je Vader raadt aan om eens terug te lopen naar zo’n kruispunt in je leven. Een beslismoment. Niet om er direct een oordeel aan te hangen. Maar om te kijken naar wat het jou gebracht heeft. Wat de vruchten daarvan zijn geweest voor de anderen. Wat ging goed, en wat ging minder goed? Leidde de weg die je koos naar datgene waar jij op hoopte?
Waar was die hoop op gebaseerd?
Deed jij jezelf recht met die keuze? In die zin: kon jij daarin tot bloei komen zoals jouw Schepper dat voor ogen heeft? Konden anderen tot bloei komen?

We zijn niet volmaakt. We vallen. We kiezen graag onze eigen wegen, soms ondanks onze goede voornemens. Wat we niet willen, doen we toch. Maar wil je groeien? Wil jij groeien naar dat beeld dat de Vader voor ogen heeft? Vertrouwen en ontvangen dat HIj je daarin wilt voorzien? Afhankelijk van Hem te zijn?

Ga dan eens op een kruispunt staan.
Denk na.
Kijk naar de oude wegen.
Naar de vruchten die jij achterliet.
Denk na over het goede.
Welke weg leidt naar het GOEDE?

Ja. Er is er Eén die steeds de goede weg koos. En om te leren wat de goede weg, moeten we willen duiken in de woorden die Hij gesproken heeft, leren van wat Hij deed en Hem volgen op die Weg.
Met één opdracht voor ogen: Heb God lief boven alles en de naaste als jezelf.
Wijk daarvan niet af naar links of rechts, maar kies voor het goede en ga die weg.
Naar het LEVEN. Dan zul je rust vinden.

Als God jou nu het advies geeft uit deze Bijbeltekst: wat is jouw antwoord?
Ook in de dingen die jij vandaag hebt gepland?

Reflectievragen in deze 40 dagen tijd

  • Schrijf de Bijbeltekst op en denk er over na. Waar gaan je gedachten naar toe? Breng die bij de Vader en bespreek ze met Hem.
  • Zie jij specifieke kruispunten in je leven? Denk er over na. En kijk naar de oude wegen. Probeer eens bij een recent kruispunt te kijken naar de vruchten die je keuze achter liet op de oude paden. Het kan zijn dat je je schuldig voelt over bepaalde keuzes hierin: ga met jouw gedachten naar de Vader. In Hem is geen veroordeling, je mag je keuzes aan Hem geven en je vragen of Hij de last die dat met zich meebrengt van jou wil afnemen. Als Zijn Zoon hier voor betaald heeft met Zijn leven, hoef jij niet met die balk waaraan Hij hing, rond te blijven lopen. Praat er eventueel over met iemand die je kunt vertrouwen. En… een kruispunt betekent dat er weer de keuze ligt om de goede weg te kiezen.
  • Sta jij op een kruispunt? Het kan soms zo moeilijk zijn om te zien wat de goede weg is. Wat zegt de Bijbel over de goede weg? Heb je God gevraagd wat de juiste weg is? Wat zijn je gedachten als je eerlijk naar die zachte stem luistert? Durf jij keuzes te maken die afwijken van het bekende, vertrouwde? Durf jij je afhankelijk van God te laten leiden op die weg? Hem te vertrouwen dat zijn Weg naar het Leven leidt? Vraag Hem wat je moet doen. Leg je leven in Zijn hand, vertrouw Hem, Hij zal het doen (psalm 37:5).
  • Een leuke nadenker bij dit thema  is “On my way” van Matt Maher. Je vindt dit lied hieronder en in onze afspeellijst.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Patricia Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove.

Ons Journal op jouw reis naar het echte Leven

Wil je op bepaalde gebieden in jouw leven structureel samen met God aan het werk? Ons journal  is een praktisch hulpmiddel om jou dagelijks en wekelijks structuur te bieden om steeds meer het leven te gaan leven zoals God dat voor jou heeft bedoeld. Iedere dag weer.

BEKIJK ONS JOURNAL

Video Matt Maher – “On my way”

Vormgever
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels