Bijbeltekst

Jesaja 9:6

10 december 2021
·
5 minuten lezen
Jesaja 9:6

“God belooft ons eeuwige vrede.

Wat is het heerlijk om in alle onrust en strijd van deze wereld te beseffen dat we toeleven naar een eeuwigheid waarin dat allemaal voorbij is en er voor altijd vrede is. Daar zullen al onze gedachten tot rust komen.

Al onze drukte en strijd zullen voorbij zijn.

We zullen alles kunnen zien vanuit Gods perspectief – verlost, bevrijd, genezen, vergeven en vrij. Nergens zal meer oorlog zijn, en niemand zal meer bang zijn.

Niemand zal meer onzeker zeker over haar prestaties zijn, of bang voor wat anderen misschien denken. Want die vrede, die volkomen rust en aanvaarding waarbij God alles is en in allen, sluit iedereen in en niemand uit, en vult elke relatie met een rust die we ons nu nog niet kunnen voorstellen.

En het mooiste van alles: daar zullen we de Vredevorst Zelf in de ogen kunnen kijken en weten dat alles nu voor altijd helemaal goed is.

Soms, als je op een zachte lentedag in het gras zit en je de vogels hoort zingen, de zon warm op je gezicht voelt schijnen en de bloemen ziet bloeien, lijken alle problemen even ver weg.

Op zo’n moment krijg je een voorproefje van hoe het zou kunnen zijn: een wereld vol vrede. Het is niet alleen maar een mooie droom. Het komt echt.

We gaan het meemaken!

En tot die tijd mogen we ons koesteren in die kleine momenten van vrede, en Hem ervoor danken dat Hij ons zo herinnert aan wat komt, zodat we daar alvast van kunnen genieten.

‘Here, ik zie uit naar de eeuwige vrede bij U. Soms heb ik zo’n heimwee naar U. Wilt U me, als het leven soms moeilijk is, er altijd aan herinneren dat ik op weg ben naar Huis, waar eeuwige vrede zal zijn?'”

Dit gedeelte van vandaag komt uit een prachtig dagboek “Kom op adem”, het stukje van deze dag is geschreven door Esther Zwaan. Je vindt dit dagboek ook tussen al onze dagboeken voor het nieuwe jaar in onze webshop! (https://dagelijksebroodkruimels.nl/webshop/christelijke-boeken/bijbelse-dagboeken/)

Wil je verder nadenken over deze Bijbeltekst? Kijk dan bij deze kruimel op onze site (onder content!), daar staat een aantal reflectievragen en tips. Reageren op de vragen of de kruimel? Hieronder zijn jouw reacties altijd welkom!

Aan de vrede zal geen einde komen. Jesaja 9:6 (NBV)

Reflectievragen bij deze Adventskruimel

  • Schrijf de dagtekst op. Wat zijn jouw gedachten hierbij? Vertel ze aan je Vader.
  • Geloof jij dat Zijn vrede oneindig zal zijn? Wat doet dit met jou?
  • Denk jij aan iemand bij deze tekst? Deel gerust iets van Zijn vrede uit aan die persoon. Je kunt eventueel gebruik maken van onze kaarten die verwijzen naar de komst van de Vredevorst.
  • Kijk ook nog eens naar de tekst van gisteren: hoe kun jij een vredebrenger zijn? Hoe mooi dat iemand die Gods vrede brengt, Gods kind genoemd wordt. In die persoon wordt namelijk zijn/haar Vader gezien! De Vrede zelf. Wil jij een brenger van vrede zijn, die vrede die oneindig blijft? Vraag het je Vader hoe je dat van Hem mag laten zien!
  • Neem een moment pauze en luister vandaag eens naar het mooie lied “Kerst keert alles om” van de Nederlandse band LEV. Je vindt dit lied op onze afspeellijst, Advent 2021.

Auteurs

Deze kruimel is gemaakt door Tanja Meerman. Reageren op de tekst bij de kruimel? Dat kan op onder deze kruimel op onze Facebook, Instagram en LinkedIn pagina of eventueel naar annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl.

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ook delen?

In onze webshop vind je veel artikelen, die jou kunnen helpen om de woorden van God te delen. Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstkaarten, waarmee je woorden van Licht, Hoop en Vrede kunt delen. Dat waar de wereld zo naar verlangt. En we hebben ze in groot en klein, van minikaartjes tot luxe dubbele kerstkaarten en posters. Deel zoals het bij jou past. De minikaartjes kun je bijvoorbeeld ook op een setje kaarsen plakken. De grotere kaarten en posters zijn mooi om neer te zetten. Of combineer met een mooi cadeauboekje, zoals “Een Zegenwens Voor Jou“. Naar wie deel jij uit?

IK WIL OOK LICHT & VREDE DELEN

Vormgever
41
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels