Blog

Jezus, zo dichtbij?!

20 november 2016
·
2 minuten lezen
Jezus, zo dichtbij?!

En zie, er kwam een melaatse. Die knielde voor Hem neer en zei: Heere, als U wilt, kunt u mij reinigen. En Jezus stak Zijn hand uit, raakte hem aan en zei: Ik wil het, word gereinigd. En meteen werd hij gereinigd van zijn melaatsheid. (Matteüs 8:2-3)

Jezus stak zijn hand uit en raakte hem aan. Het staat er zo simpel. Zo simpel dat iedereen het zou kunnen doen. Toch doet Jezus hier iets wat maar weinig mensen zouden doen. Een melaatse aanraken, dat was iets wat je niet deed. Als jij een melaatse aanraakte, dan was je zelf onrein. Een melaatse hoorde buiten de woonplaats te zijn, op veilige afstand van mensen. Een melaatse … daar deinsden mensen eerder voor terug dan dat mensen naar hen toe gingen. Niet dichtbij komen, maar afstand nemen.

H1 should not be used, use H2 instead

Maar Jezus handelt anders. Hij deinst niet terug. Hij keert zich niet af. Hij neemt geen afstand. Jezus luistert naar de nood en vraag van deze man. Jezus toont geen kilheid, maar ontfermt zich. Hij doet wat mensen niet zouden doen: de onaanraakbaren nadert Hij en raakt Hij aan. Jezus komt heel dichtbij. Hij had maar één woord hoeven spreken. Dat was al genoeg geweest. Jezus toont dat Hij mens is onder de mensen. Jezus lijdt mee met hen die lijden. Jezus, de heilige God in mensengedaante, raakt onreine mensen aan. Hij wordt één met hen in hun onreinheid. Wat een wonder, wat een genade, wat een goedheid.

Jezus toont dat Hij _Mens_ is onder de mensen.

H1 should not be used, use H2 instead

Wij zijn als het ware gelijk met de melaatse. Wij zijn onrein. Wij zijn bedekt, niet met zweren, maar met zonde. Wij zijn zo ellendig dat we buiten Gods woonplaats moeten wonen. God aanraken is schandalig, want hoe kan de reine, heilige God in aanraking zijn met onreine mensen? Het wonder is dat Jezus onder ons is komen wonen. En Hij reikt ons Zijn hand. Hij raakt ons aan om onder ons te zijn en te delen in onze toestand. Jezus is voor ons één gemaakt met de zonde. Jezus is Degene Die de brug slaat, ons opzoekt en bewogenheid toont. Hij komt werkelijk naast ons staan. Het staat er zo gewoon, zo simpel. Een wonder van ontferming.

Vormgever
1
producten
·
4
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels