Hoe Elihu, de vriend van Job, deze zin ook bedoelde, dit is God.

Ik denk aan hoe God neerboog en met Zijn handen uit de vormloze klei van de aarde de mens begon te vormen. Elk detail. Hij raakte het aan met Zijn handen, bedekte het met Zijn vingerafdruk.

Dan knielt Hij, buigt zich over Zijn meesterstuk en blaast Zijn levensadem in. Zijn adem stroomt door de longen het lichaam in, zet het hart in beweging, de hersenen, de spieren, de zenuwen…. alles komt tot leven. Door de adem van de Almachtige, de El Shaddai, de God die zo dichtbij komt.

God is.

Hij heeft niets nodig om te leven.

En wij kunnen zelfs onze eigen adem niet controleren.

Ons lichaam, gevuld met de levensadem van God.

In gedachten zie ik die grote groep mensen zitten in Jeruzalem. In gebed. In afwachting van de belofte. Zoals Jezus gezegd had nadat Hij naar Zijn Vader was gegaan. En ineens … waaide de wind door de zaal. Ze werden allen vol, vervuld van de Heilige Geest. Het kon niet verborgen blijven, het straalde van hen af. Petrus springt op en vertelt vol enthousiasme over Jezus, die nu aan de rechterhand van de Vader zit, de Geest daar ontvangen heeft en uitstortte over allen die wachten op Zijn belofte van de Geest.

En het was letterlijk een aanstekelijk vuur, de mensen vroegen hoe zij ook vervuld konden worden met deze Geest van God. “Laat je dopen als vergeving van je zonden en je zult de gave van de Heilige Geest ontvangen”.

En alle 3000 mensen die daar waren, lieten zich dopen en ontvingen de Heilige Geest.

En het Leven verspreidt zich, overal waar zij komen worden mensen genezen, gebeuren er wonderen, waardoor anderen nieuwsgierig worden en tot geloof komen. De Geest ontvangen. Adem om echt te gaan leven. Ze dragen vrucht, zoals zij wandelen in het geloof. Ze delen uit van wat zij ontvangen.

Door genezing, door een woord van bemoediging, profetie, onderwijs, troost, geloof … Het is de leven-gevende Geest, die in jou woont en jij mag uitdelen.

Waardoor het hart van God zichtbaar wordt.

De El Shaddai, de eeuwig stromende Bron van al het Leven, die nooit ophoudt wat Zijn hand begon vanaf het allereerste begin.

Ontvang.

En deel Leven.

“De Geest van God heeft mij gemaakt, de adem van de Ontzagwekkende doet mij leven.” – Job 33:4 (NBV)

Verder nadenken

Misschien ben je niet zo opgegroeid met thema’s rondom de Heilige Geest. Ik was het bijvoorbeeld ook niet. Wel over de Heilige Geest als Trooster, maar de vruchten en zeker de gaven van de Geest… het voelde zelfs onveilig aan en vreemd. En toch, toen ik mij liet dopen, begon ik te zien hoe de Heilige Geest leven bracht in de levens van mensen om mij heen. In mij. En als je dan in de Bijbel gaat lezen over hoe Jezus sprak over de Heilige Geest, als je Handelingen achter elkaar doorleest en ziet hoe de Geest werkzaam is, en ziet hoe Paulus er over schrijft. En het was allemaal al beloofd vanaf het Oude Testament. Hij deelt, Hij geeft leven. Dwars door onze gebrokenheid en de gebrokenheid van de wereld heen. Om daardoor heen te laten zien wie God is. Ontzagwekkend. En zo dichtbij. Hij vult onze longen met Zijn adem. Zijn kracht. Laat ons zingen.

Laten we deze schat, die we in onze aarden vaten hebben ontvangen, niet verstoppen… Het is het Licht dat we mogen uitdelen. Leven.

In deze afspeellijst vind je een aantal songs rondom Pinksteren. En in dit weekend kun je uiteraard ook het mooie programma van Stichting Opwekking volgen.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Aafke Hofman. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels