Bijbeltekst

Johannes 14:8

3 oktober 2021
·
3 minuten lezen
Johannes 14:8

Het gebeurde bijna onbewust.

Toen mijn vader overleden was, wilde ik de dingen doen zoals mijn vader ze deed. Klusjes die ik nooit gedaan had. Als hij het kon, en ik had het hem zien doen, dan moest ik het ook kunnen. Douche repareren, een keuken plaatsen, een kast maken. En als ik dan bezig was, met het gereedschap dat ik samen met mijn vader had uitgezocht, dan voelde ik me verbonden met hem. Mijn pah.

De laatste woorden die ik met hem deelde, waren dat het mijn verlangen was, dat zijn erfenis van geloof, hoop en liefde, door mij zichtbaar mochten worden.

Steeds vaker zie ik daar doorheen hoe de Vader is.

Dan zie ik Jezus, die vertelt dat door wie Hijzelf is, wat Hij zegt, en wat Hij doet, dat daardoorheen de Vader zichtbaar wordt.
“Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand kan tot de Vader komen dan door Mij.” vertelde Jezus. “Laat ons alstublieft de Vader zien!” vroeg Filippus verlangend.
“Heb je Hem dan nog niet gezien? Alles wat Ik doe, alles wat Ik ben, dat is de Vader in Mij, want de Vader en Ik zijn één. Als je Mij ziet, zie je Mijn Vader!”.

Later bidt Jezus dat gebed voor de gelovigen, vlak voordat Hij gevangen genomen wordt. “Vader, Ik heb hen Uw Naam bekend gemaakt. Die Naam. Wie U bent. Zodat de liefde, waarmee U mij liefheeft, in hen is. En Ik in hen. En dat die liefde hen één maakt, verbonden in U, in Mij, met elkaar.”

Die liefde die uit de Vader is.

Zijn liefde voor Zijn eigen zoon.

Die liefde woont in ons.

En door die liefde heen, zal de wereld om ons heen zien wie de Vader is. De wereld hunkert hier naar. Kind van God, laat zien wie jouw Vader is! Door wat je doet.

Door de liefde die in jou is.

Die die onbeschrijfelijke liefde van de Vader weerspiegelt.

Misschien door barsten heen. Misschien lukt het niet altijd.

Maar jij mag leren de Vader laten zien. Aan een wereld, die zo hard op zoek is naar controle en veiligheid. Er is maar één Waarheid. En er is maar één Weg naar het Leven.

Word jij door die Liefde herkend?

Wil jij door de Liefde die in jou woont, de Vader laten zien en in afhankelijkheid van Hem het Leven dat in Hem te vinden is?

Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen wij niet. Johannes 14:8 (NBV)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Tanja Gosink – Meerman. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

H1 should not be used, use H2 instead

Vormgever
41
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels