Bijbeltekst

Johannes 15:1

21 maart 2024
·
1 minuut lezen
Johannes 15:1

Dit zijn Jezus’ laatste woorden met Zijn vrienden, net na de Paasmaaltijd. Een intiem hart-tot-hart gesprek. Judas is alweggegaan, om zijn Rabbi te verraden en Jezus is met Zijn volgelingen naar buiten gegaan. En tegen Zijn 11 volgelingen vertelt Hij dat Hij de enige, echte Wijnstok is. Hij is de enige, echte Bron waardoor je gevoed wordt om te leven en vrucht te dragen.

“En,” vertelt Jezus, “Mijn Vader snoeit op die plekken waar je je nog verbindt met dat wat van de wereld is. Door Mijn woorden zijn jullie ook al teruggesnoeid.”

Jezus’ woorden die laten zien wat leven-gevend is in je leven. En wat niet leven geeft. Wanneer je ze eigen maakt, ga je ook opruimen in je leven. Dat wat het daglicht niet kan verdragen. Want daar op die plekken waar gesnoeid is, ontstaat dan ook weer ruimte voor het zonlicht, voor het Licht. Dat je steeds meer volledig laat leven.

Zie je Jezus als enige, echte bron van leven-geven? Leef je vanuit wat Hij zegt? Of is het een combinatie van verschillende input? De vraag is: waar wil jij van leven? Wil jij compleet vanuit Jezus leven?

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels