Bijbeltekst

Johannes 6:35

26 september 2022
·
2 minuten lezen
Johannes 6:35

Waaraan ontleen jij jouw identiteit? Luister je naar de woorden van een ander, spiegel jij jezelf aan hetgeen een ander doet? Wat neem jij voor waarheid aan? Jarenlang heb ik mijn identiteit ontleend aan hetgeen ik presteerde en hoe ik over mijzelf dacht. De goedkeuring en bevestiging van de ander bepaalde mijn zelfbeeld. Kritiek zag ik als een persoonlijke afwijzing en positieve woorden lieten mijn zelfvertrouwen groeien. Om gezondheidsredenen moest ik mijn werk opgeven en brak een periode van gedwongen rust aan. Wie ben je dan, hoe kun je betekenisvol zijn?

Het werd een zoektocht aan de Hand van de Vader. In deze strijd liet God mij zien: je bent Geliefd, Waardevol en Kostbaar voor Mij. Stap voor stap mocht ik leren dat God van mij houdt om WIE ik ben en niet om WAT ik doe. Tijdens deze periode leerde ik: We kunnen God niet blij maken door te presteren, Hem iets aanbieden om zo Zijn Liefde te verdienen. God zegt niet tegen ons: DOEN, maar GELOOF IN MIJN ZOON. Dan ben je Mijn kind, Geliefd in Christus.

Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om Gods Waarheid over wie ik ben te omarmen. Ik mag dagelijks leven in de Aanwezigheid van de Vader. Als het ware zitten aan Zijn Tafel en eten van het Levende Brood. Als we verslappen in onze verbinding met de Vader, zal er geestelijke honger ontstaan. Deze leegte in onszelf is alleen te stillen als we een juiste relatie met Jezus hebben, dit houdt ons geestelijk leven in balans. Daarom noemt Jezus Zichzelf HET LEVENDE BROOD. Zoals brood gegeten moet worden om in leven te blijven, is het belangrijk dat we onze geestelijke honger voeden met HET LEVENDE BROOD.

We mogen de Woorden van de Vader omarmen: Je bent door MIJ geliefd. Hoe meer we onszelf vullen met ZIJN WOORD en ZIJN BELOFTES, hoe rijker ons geestelijk leven zal zijn.

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels