Bijbeltekst

Johannes 8:12

11 december 2021
·
5 minuten lezen
Johannes 8:12

Het is alweer de derde Adventszondag. Iemand vroeg vorige week waarom we Advent vieren. Eerlijk gezegd, ben ik zelf een beetje wars van tradities die gaan om de traditie zelf en de boodschap ervan verloren gaat. Bij Advent ervaar ik het anders. En ik wil graag uitleggen waarom.

Het begon in Zwitserland, waar we lange tijd woonden en waar het tijdens Advent zindert door de bergdorpjes. In steeds meer huizen gaat het licht aan, kinderen maken tochtjes met hun kaarsjes door de sneeuw en je proeft het verlangen in deze pure eenvoud naar Kerst. Sindsdien steken wij iedere Adventszondag een kaarsje aan met onze jongens en praten over de komst van het Licht. Momenten die ik koester, omdat in die zondagen steeds scherper het Licht aftekent tegen het duister. Een verlangen groeit naar de komst van het Licht en gaat steeds meer over in een groots zeker-weten dat het Licht gekomen is.

Iets waar we elkaar het hele jaar door aan herinneren.

Maar daar waar de wereld zich nu richt op de gezelligheid van Kerst, hopen wij met jullie dieper te gaan. Want geen van de geschenken, gezelligheid, lichtjes en de verbondenheid kan het verlangen opvullen dat zo’n donkere, diepe leegte in de harten van zoveel mensen heeft geslagen.

Dat kan alleen onze Lichtbrenger.

Hij is het LICHT van de wereld.

Gekomen om het licht jouw hart aan te steken.

Jouw leven licht te maken.

Zie jij hoe het Licht doorbreekt in de nacht? Daar waar het Licht komt, verdwijnt het donker. En alles dat in het Licht komt, zal lichter worden. Het Licht, dat altijd leven brengt.

Voor iedereen die hunkert.
Voor iedereen die hongert.
Voor iedereen die verlangt.
Kijk omhoog, jouw Lichtbrenger is gekomen.

Mijn zoon, Mijn dochter, sta op. Jouw Licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de Heer! Spring op, zing en dans, jij mag leven, wandelen en bewegen in Mijn licht! Luister naar Mijn woorden, dan zal Ik je vertellen waar jij je voeten mag zetten. Laat Mijn woorden een licht zijn voor jouw voeten, je mag wandelen in Mijn leven-gevend Licht. Ik ben voor jou gekomen, om het Licht te ZIJN in jouw donkerheid. Mag Ik het Licht in jouw leven aan doen?

Ik ben het licht van de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft. Johannes 8:12 (NBV)

Reflectievragen bij deze Adventskruimel

  • Schrijf de Bijbeltekst op. Wat betekent deze tekst voor jou? Hoeveel zie jij van dit Licht in jouw leven?
  • Welke plek wil jij het Licht geven in jouw leven? Waar mag Hij in jouw leven schijnen? Vertel het de Vader, Hij geeft altijd.
  • Waar leef jij naar toe deze dagen? Wat staat er vandaag op jouw lijstje? Welke plek mag het Licht vandaag hebben? En deze week? Ik bedoel: zoek steeds als eerste naar het Licht. God zal laten zien waar jij die dag je voetstappen mag zetten.
  • Wil jij Zijn licht delen? Woorden van Licht? Hoe wil jij dat vandaag doen? Aan wie denk jij? (Wil je wel, maar weet je niet precies hoe? Typ eens in onze zoekbalk van deze site het woord “Licht” in)
  • Kijk vanavond nog eens terug op deze tekst en praat met God, onze Lichtbrenger, over je gedachten.
  • Een prachtig lied bij de tekst van vandaag is “Light Of The World” van Lauren Daigle, je vindt ook deze op onze afspeellijst “Advent 2021”.
  • Je mag vandaag de derde kaars aansteken! Lees daarbij nog eens deze tekst en luister nogmaals naar het lied. Met onze kinderen luisteren we bij het aansteken van de kaarsjes trouwens altijd naar … (hoe kan het ook anders) “Wij steken kaarsjes aan“, een heel mooi liedje van Elly & Rikkert.
  • En vandaag is het alweer tijd voor de derde kaart in jouw adventset, mocht je deze hebben gekocht (helaas niet meer leverbaar; onze “opa” die onze houten standaards maakt, is helaas ziek; jouw gebed is welkom!). Natuurlijk kun je wel deze kaarten en posters los kopen. Aan wie geef jij de kaart over de Brenger van Vrede  in de Adventset, van afgelopen week?

Auteur

De kruimel van vandaag is ontworpen door Patricia Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ook delen?

In onze webshop vind je veel artikelen, die jou kunnen helpen om de woorden van God te delen. Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstkaarten, waarmee je woorden van Licht, Hoop en Vrede kunt delen. Dat waar de wereld zo naar verlangt. En we hebben ze in groot en klein, van minikaartjes tot luxe dubbele kerstkaarten en posters. Deel zoals het bij jou past. De minikaartjes kun je bijvoorbeeld ook op een setje kaarsen plakken. De grotere kaarten en posters zijn mooi om neer te zetten. Of combineer met een mooi cadeauboekje, zoals “Een Zegenwens Voor Jou“. Naar wie deel jij uit?

IK WIL OOK LICHT & VREDE DELEN

Vormgever
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels