Het is zo easy peasy als de zon schijnt. Om te zingen over Zijn eeuwigdurende trouw.
Maar wat als er donkere wolken zich samentrekken over je leven? En het zo donker om je heen wordt dat je niet weet welke kant je op moet lopen. Zicht verdwijnt.
Wat betekent Zijn trouw dan voor jou?

Ik ken die momenten. Deze dag misschien wel meer dan ooit.
Het leven als kind van God betekent niet dat je omstandigheden veranderen. We leven nog steeds in deze wereld, waarin we pijn en ziekte zullen blijven ontmoeten. Waarin we diep gekwetst en gebroken worden. De wereld lijdt.
Net als in de tijd van de apostelen.
Net als in het leven van Jezus.
Uitgespuugd door Zijn eigen volk. Gehaat. Getest. Gebroken. Zijn leven gegeven. Om ons heel te maken. Ons een toekomst te geven. Dé toekomst. Hoop. Zicht. Dwars door de duisternis van dit bestaan, schijnen de stralen van Zijn Licht.

Als we naar beneden blijven kijken, naar onze omstandigheden, dan zien we alleen maar donkerheid. God wil je hoofd oprichten. Je naar het Licht van trouw en goedheid laten opkijken.

“Wandel in de autoriteit die Ik je gegeven hebt, Mijn kind. Je bent van Mij. En weet, Ik zorg voor jou. Iedere dag. Dus ook vandaag. Je hoeft niet meer te leven uit angst, omdat Ik voor jou zorg. Ik ben met je.”

Ik moet denken aan mijn dooptekst: “wees sterk en moedig. Kijk niet angstig om je heen. Want Ik ben met je, waar je ook gaat.” (Jozua 1:9). Zegt God dat het makkelijk wordt? Of dat we als een slachtoffer moeten blijven hangen in “had ik maar”.
Hij moedigt aan tot de strijd. Juist in het Beloofde Land. Tegen de dikste muren ooit. Tegen reuzen. Maar Hij is. Jouw verlosser leeft. En Hij strijdt. Hij is jouw verdediger.
Hij voert de rechtszaken van je ziel voor jou (Klaagliederen 3:58). Hij komt voor jou op. En Hij zal over jou de zon van de gerechtigheid doen opkomen. Want jij bent van Hem, Hij heeft jou verlost. En niets of niemand komt aan Zijn kind. Hij hoort jou. Hij ziet jou. Hij kent jou. En weet wat je nodig hebt.

Kijk omhoog. Sta op.
Zijn trouw raakt nooit op.
Hij IS trouw.
Hij laat nooit los.

Laat jij deze dag bepalen door de omstandigheden of laat jij je dag inkleuren door Zijn trouw?

Hij blijft voor ons zorgen en zijn trouw is elke dag weer nieuw. Klaagliederen 3:23 (NBV)

Ps. luister eens naar het lied “The Same Jesus” van Matt Redman, en laat de woorden tot je doordringen. En luister naar deze spotify afspeellijst.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

H1 should not be used, use H2 instead

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels