Wat zou Petrus gezien hebben in de ogen van Jezus?

Ik heb altijd gedacht dat hij daar iets van veroordeling en afwijzing in zag. Schuldig. Omdat Petrus gezegd had dat hij Jezus niet kende. Hij had zijn Vriend, zijn Rabbi verloochend. Waar hij dacht door het vuur voor te kunnen gaan. Hij zou alles voor Hem over hebben.

Jezus draaide zich om en keek Petrus aan.

Als ik de woorden van Jezus lees, tot me door laat dringen hoe Zijn leven hier op aarde er uit zag, hoe Hij het Koninkrijk van God zichtbaar maakte in alles wat Hij deed en sprak: nergens is daar die veroordeling. Het “niet goed genoeg” zijn, waar ik altijd zo bang voor was. Integendeel. Keer op keer vertelt Hij “Ik veroordeel je niet, Ik ben niet gekomen om te oordelen. Ik ben gekomen om te behouden”.

Wat zie jij als je op kijkt naar de ogen van Jezus? Wat denk jij daarin te lezen?

Nee, ik geloof niet dat Petrus het woord “schuldig” in Zijn ogen las.

Ik denk dat Petrus de weerspiegeling van zijn eigen diepe pijn in de ogen van Jezus zag. Vermengd met oneindige liefde.

Liefde die alles over heeft om wonden te genezen, de stomste fouten te vergeven, de diepste pijn te helen, banden te verbreken van angst en veroordeling. Liefde die kiest om mee te gaan in de pijn, eenzaamheid en veroordeling. Omdat Hij LIEFDE zelf is. En het is de liefde die overwonnen heeft. Zijn liefde stijgt boven alles uit.

Toen kwam daar het moment daar bij de zee. Waar Jezus na Zijn opstanding vroeg of Petrus Hem lief had. Petrus brak. “Ja, Heer, U weet dat ik U liefheb”. En het voelt alsof Jezus toen zei “Petrus, jij ként Mijn liefde, geef die liefde door aan hen die in Mijn naam zullen geloven.”

Als je Hem hoort zeggen “Ik veroordeel je niet, Ik heb je vergeven”, in Zijn ogen kijkt en alleen maar liefde ontmoet, dan weet je wie je was en wie je bent in Hem. Wil je alleen maar in Hem blijven. Hem volgen in de liefde. De ander zien met Zijn ogen. Liefhebben, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad. Ja toch?!

Wat zie jij in Zijn ogen?

“En de Heere keerde zich om en keek Petrus aan”. Lucas 22:61

Reflectievragen in deze 40 dagen tijd

  • Lees eerst Lukas 22:54-62 en schrijf de tekst van vandaag op. Wat zijn je gedachten? Neem gerust even de tijd. En vertel ze aan God.
  • Wat zie jij in de ogen van Jezus?
  • Lees het gedeelte in Johannes 21 : 15-19 en in Johannes 15 wat Jezus daar vertelt over de liefde en vrucht dragen. Wat valt je op? Wat kun je hier vandaag mee?
  • Luister eens naar het prachtige lied “Loving My Jesus” van Casting Crowns (zie hieronder of in onze afspeellijst). Wat is jouw gebed?
  • Kijk aan het einde van de dag nog eens naar de dagtekst en vertel je gedachten aan de Vader, die je geeft wat je in de naam van Jezus vraagt.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Marieke Kant. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove. Reageren kan altijd: annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl.

Ons Journal op jouw reis naar het echte Leven

Wil je op bepaalde gebieden in jouw leven structureel samen met God aan het werk? Ons journal  is een praktisch hulpmiddel om jou dagelijks en wekelijks structuur te bieden om steeds meer het leven te gaan leven zoals God dat voor jou heeft bedoeld. Iedere dag weer.

BEKIJK ONS JOURNAL

Video Casting Crowns – “Loving My Jesus”

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels