Dat éne moment.

Jezus opent de boekrol en begint te spreken.

Jezus, die kort daarvoor gedoopt was, en God vol liefde over Hem uitriep: ‘Dit is Mijn geliefde Zoon, in Hem vind Ik vreugde!” en Zijn Geest daalde neer op Hem. Jezus, die vervolgens veertig dagen in de woestijn was, en op één van Zijn lichamelijk zwakste momenten uitgedaagd werd door de duivel. Maar niet voor zijn woorden boog.

Hij koos ervoor om daarna in het dorpje, waar Hij opgevoed was, naar de synagoge te gaan. Waarschijnlijk hadden ze ook daar de gewoonte om de haftarah te lezen, een soort samenvatting van teksten uit het Oude Testament, die aansluiten op de boeken van Mozes. En waren ze nu aangekomen bij de boekrol van Jesaja. Jezus pakt de rol aan, rolt deze open en begint te lezen.

Stilte valt in de synagoge wanneer Zijn stem begint te spreken.

Te spreken over Hem die gezalfd is met Gods Geest. Die komt om hen die niets hebben Hoop te geven. Die komt om te genezen die gebroken zijn in het leven. Om zij die gevangen zitten in de zwaarte van het leven, vrijlating aan te kondigen. Om blinden te laten zíen. Om zij die het gevloerd zijn, op te laten staan in vrijheid.

De boekrol wordt weer dicht gedaan. En dan … dat moment.

Het moment dat Zijn stem het Goede Nieuws vertelt. De stem, waardoor alles is ontstaan, spreekt dat het in vervulling is gegaan waar de profeten over geprofeteerd hebben.

De stem, die ooit sprak dat het goed was, roept het uit: “het komt weer góed!”.

Zijn prachtige wereld, die bedekt was onder een dikke laag stof die het uitzicht op leven benam; over deze wereld spreekt de stem met kracht dat het gedaan was met de macht die de mensheid gebonden hield. Door de adem van Zijn stem vliegt het stof weg.

Licht breekt door. De duisternis heeft verloren. De ketenen waarmee hij de mensheid wilde binden, daarmee wordt hij geketend. Het spel is over. En de Overwinnaar spreekt.

“Ik ben gekomen om te verlossen, zij die het zelf niet meer kunnen. Te laten zien wie Ik ben. Te laten zien wie zij zijn. Zodat zij kunnen léven zoals Ik hen bedoeld heb. De gebrokenheid en de pijn van het leven hoeft geen vat meer op hen te hebben. Ik neem de sleutels van het dodenrijk en zal vrij maken die van Mij zijn. En niets of niemand zal hen kunnen scheiden van Mijn liefde. Geen ziekte, geen dood, geen pijn, geen macht. Zij zijn van Mij. Voor eeuwig.”

Jezus spreekt. Met scheppingskracht. Als Hij spreekt, ontstaat nieuw LEVEN.

De mensen in de synagoge werden woedend, ze wilden Hem zelfs doden. Het Licht was te fel.

Hoe reageer jij?

Mag Jezus in jouw leven spreken? Léven spreken?

Dat betekent complete overgave van wat van jou is. Het leven dat vast zit. Om alles van Hem te ontvangen. Leven in Zijn vrijheid.

Wil jij?

De Geest van de HEERE is op Mij, omdat Hij Mij gezalfd heeft. Lukas 4:18,19 (NBV) Reflectievragen bij deze tekst Lees het hele gedeelte hier in Lukas 4. Wat zijn jouw gedachten hierbij? Vertel ze aan je Vader. Waar denk je aan als je het stukje leest, dat Jezus citeert uit de eerste twee verzen van Jesaja 61? Lees trouwens gerust het hele hoofdstuk in Jesaja, dit is onze God die altijd Hoop en Leven spreekt. Wat zijn jouw gedachten? Wat springt er voor je uit? Breng je gedachten bij God en schrijf ze op. Je mag ze ook delen met anderen onder onze post op social media (ná je stille tijd :), richt je focus nu op Zijn woorden). Voel jij je gebonden? Of vastzitten in gedachten, in pijn, ziekte, zorgen, angst... noem maar op? Laat de woorden nog eens op je doordringen. Wil jij daar zelf de strijd mee aan gaan? Of misschien blijf je het liefst er in hangen omdat het ook wel veilig en vertrouwd voelt. Luister naar Zijn stem. Zijn stem die altijd Leven brengt. Wat is jouw reactie? Herinner jezelf aan het nieuwe leven als je later vandaag door de natuur wandelt of eens kijkt naar de nieuwe bladeren in de planten thuis. Ken jij mensen die worstelen met het leven? Deel met hen woorden van Hoop en Leven. Deel bijvoorbeeld onze Paaskaarten (je kunt ze nu met 50% korting kopen, waardoor je dubbel zoveel mensen kunt bereiken). Een prachtig lied over het staken van de strijd en het ontvangen van Zijn overwinnaarskroon, is "King of Victory" van Watermark Music ,"Won my war" van 10000 Fathers en Taylor Breen en "Nothing I hold onto"  van Harvest. Je vindt deze op onze afspeellijst: Oog Op Jezus. Auteur

De kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels