Bijbeltekst

Mattheüs 1:21

14 december 2022
·
2 minuten lezen
Mattheüs 1:21

Jozef stond voor een moeilijke keuze toen hij ontdekte dat Maria zwanger was. Maria, de vrouw met wie hij zou gaan trouwen, zijn geliefde die nog maagd was. Volgens de Joodse wet had Jozef nu het recht om de trouwbelofte aan Maria te verbreken en de Joodse overheid had het recht om Maria te stenigen. Er werd immers verondersteld dat Maria ontrouw was geweest.

Ik kan mij zo voorstellen dat Jozef emotioneel en verward moet zijn geweest. Wat moest hij doen?

Als Jozef slaapt, verschijnt een engel in zijn droom: Verlaat Maria niet, maar trouw met haar. De engel vertelt dat het Kind is verwekt door de Heilige Geest en de Zoon van God zal zijn. Zijn Naam is Jezus: God redt. God Zelf gaf rust in het hart van Jozef. De weg die hij samen met Maria moest gaan, was onbekend, maar Jozef geloofde Gods Woord. Door deze keuze stond Jozef’ reputatie op het spel, toch was hij gehoorzaam aan God.

God gehoorzaam zijn en wandelen op de weg die hij laat zien, kan soms moeilijk zijn. De verleiding is groot om een andere weg in te slaan uit angst voor de mening of de kritiek van jouw omgeving. Het vraagt om keuzes te maken en soms is die weg met God een weg tegen de stroom in. Toch heb ik in de loop der jaren geleerd en ingezien hoe belangrijk het is om gericht te zijn op de wil van God en de weg te volgen die de Vader wijst. Het maakt je minder afhankelijk van hetgeen de ander van je denkt of vindt. Jezus volgen en Hem vertrouwen, geeft een vrijheid die niemand anders je kan geven.

Ik geloof dat het een leerproces is en in kleine stapjes gaat. Als ik in wijsheid tekort schiet, mag ik het vragen aan mijn Vader. Door moeilijkheden heen, als mijn geloof op de proef wordt gesteld, leer ik om vol te houden omdat ik weet op WIE ik vertrouw. Als wij voor moeilijke keuzes staan of door heftige tijden gaan, mogen we belijden: Jezus, U bent de Zoon van God. U bent onze Redder en Bevrijder. Jezus, Immanuel, God met ons.

Een mooi luisterlied ter bemoediging: In geloof spreek ik de Naam van Jezus. (Opwekking 867)

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels