Bijbeltekst

Mattheüs 11:28

2 oktober 2022
·
2 minuten lezen
Mattheüs 11:28

Vanaf de Schepping heeft God de opdracht gegeven om rust een onderdeel te laten zijn in het ritme van ons dagelijks leven. Zo vaak voelt de wereld hectisch en bepaalt een volle agenda onze dagen en weken. Alsof je in een sneltrein zit die elk moment kan ontsporen. Het is mij ook overkomen toen ik tot de ontdekking kwam dat mijn werk mijn identiteit was geworden. Een periode van gedwongen rust zette mijn leven stil.

God liet mij zien hoe HIJ naar mij kijkt: Je bent NIET wat je DOET, maar je mag ZIJN wie je BENT. Het werd een proces van een aantal jaren waarin ik leerde dingen los te laten en te Leven in de rust en de Vrede, dicht bij het hart van de Vader als Zijn geliefde dochter! Jezus nodigt ons uit vandaag: ‘KOM BIJ MIJ als je moe bent, als je een last op je schouders draagt en jouw gedachten verward zijn. IK zal rust geven.’

Ik las het verhaal over de groei van een kreeft: Als een kreeft groeit, wordt zijn schaal te klein. Als de druk te groot wordt, trekt de kreeft zich terug en verstopt zich onder een steen. Zijn oude schaal valt af en wordt juist op deze plek vernieuwd. Zoals een kreeft onder de steen kruipt, mag jij wegkruipen bij de Vader. Als de druk in jouw leven te groot wordt, trek je terug in je binnenkamer en deel jouw last met Jezus. Hier is de plek waar je jouw ‘schaal’ mag achter laten. Hij zal je vernieuwen en nieuwe Kracht en moed geven om op te staan en je weg te vervolgen.

Komen in de rust bij de Vader geeft vertrouwen dat we genoeg hebben gedaan en mogen schuilen, dicht bij Zijn Vaderhart. Je mag tot rust komen bij Hem en zeker weten dat Jezus onze last heeft gedragen aan het Kruis. Kom zoals je bent zodat God in jouw leven kan werken.

Een mooi luisterlied ter bemoediging: Daarom stierf ik aan een Kruis voor jou van Gerald Troost.

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels