Waar heb jij de afgelopen dagen naar gekeken? In de laatste maand? En toen jij wakker werd?

En, wat deed het met je?

Waar je ogen op gericht zijn, daar wordt je hart mee gevuld, zei Jezus. Natuurlijk is het goed om oog te hebben voor de ander. Je hoeft niet weg te kijken. Maar … richt EERST je ogen op naar Jezus. Zodat al het andere in een ander perspectief komt te staan. Laat al het goede van Hem eerst jouw hart vullen, zodat Hij in jouw hart heerst. En er geen ruimte meer is voor onrust, voor zorgen, voor donkerheid. En jij met andere ogen, Zijn ogen naar de wereld om je heen kunt kijken.

Vandaag begint de Veertigdagentijd.

Ik weet niet of je van plan was om in de veertig dagen tot Pasen bewust met een thema bezig te zijn. Of te gaan vasten. Voor onszelf ligt het niet in een bepaald moment, God nodigt je uit om iedere dag te leren leven zoals je bedoeld bent. Vanuit Hem.

Maar zeker in een tijd van onrust is het zo goed om te bepalen waar jij je focus legt. Dat we elkaar aanmoedigen om te leren kijken naar Jezus.

Eerst Jezus.

Ik denk niet dat het toeval is dat het thema voor de komende 40 dagen is om te kijken naar Jezus. Wie Hij zegt dat Hij is. Om de schijnwerper weg te halen van de onrust en te richten op Jezus.

Ik wil jou uitdagen om te luisteren naar deze Bijbelteksten. De Bijbel erbij te pakken en de context te lezen. En in een notitieboekje of Journal iedere dag op te schrijven wat jij hebt gezien van wie Jezus is in dat Bijbelgedeelte.

Er zal niet iedere dag een overdenking bij de kruimel staan. Het gaat ook niet over wat wij schrijven, het gaat vooral over wat jij zelf ontdekt over wat Hij vertelt. Dan gaan Zijn woorden leven en wortelen.

Laat deze 40 dagen een reis zijn van jou samen met Jezus. Wandel met Hem en luister naar Zijn woorden. Wat een voorrecht om tussen al die andere berichten de stem van Jezus te mogen horen.

“Dit is Mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb. Luister naar Hem!” sprak de Vader. Zijn discipelen vielen op de grond van angst. Jezus liep naar hen en zei “wees maar niet bang, sta op, Ik ben het”.

Wie is Hij voor jou? Laat eens doordringen wat God over Hem vertelt.

Dit is Mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb; luister naar Hem! Mattheüs 17:1 (NBV)

Reflectievragen in de Veertigdagentijd tot Pasen Lees deze tekst en laat het tot je doordringen. Wat vertelt de Vader, de Schepper van hemel van aarde, de God van de legermachten, over Zijn eigen Zoon, die op onze aarde rondwandelt? Lees ook eens Jesaja 42:1-13 en 2 Petrus 1:16-21. Wat zegt de Vader over Jezus? En wat zegt één van Zijn discipelen die erbij was op de berg, over dit moment? Schrijf je gedachten op en breng je gedachten bij God. Ook door muziek kun je je focus richten op Jezus, op Wie Hij is. Kun je zingen over Wie Hij is. In onze afspeellijst "Oog op Jezus" (voor deze 40 dagen) vind je liederen die je hierbij kun helpen. Songs die gaan over zijn weg naar het Kruis, over Wie Hij is. Deze afspeellijst wordt de komende tijd aangevuld met liederen die met de teksten in de kruimels samenvloeien. Auteurs

Deze kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels