Bijbeltekst

Mattheüs 19:26

22 februari 2023
·
2 minuten lezen
Mattheüs 19:26

Waarop baseren wij onze zekerheden? Houden wij ons vast aan hetgeen wij bezitten op deze aarde of is ons hart gericht op Gods Koninkrijk? Jezus zegt niet dat het verkeerd is om te genieten van je rijkdom of wat je op deze aarde bezit, maar Hij laat zien hoe belangrijk het is dat onze zekerheid in God ligt als we op Jezus vertrouwen. Of je nu rijk of arm bent, iedereen kan het Koninkrijk van God binnenkomen als je je hart openstelt voor Jezus. Waar je schat is, zal je hart zijn.

Onze zekerheid in dit leven wordt bepaald door Gods Liefde, zelfs als we door moeilijke tijden heengaan die onmogelijk lijken. God is in staat om deze periodes te gebruiken om ons te laten groeien. Toch kunnen we opstandig zijn en verzet voelen omdat het pijn doet.

Maar ik heb geleerd dat je er altijd sterker uitkomt als je de keuze maakt om samen met God door moeilijke tijden heen te gaan. Je kunt het vergelijken met een snoeiproces, God maakt je a.h.w. klaar voor de winterperiode in je leven waarin alles stil lijkt te vallen. Dit is nodig om in het voorjaar tot bloei te komen. Als het snoeien pijnlijk is en het langer duurt voor de vruchten zichtbaar zijn, denk dan niet: Het is onmogelijk, dit komt nooit meer goed. Het woord onmogelijk bestaat niet bij God, bij Hem is ALLES mogelijk. Hij laat alle dingen in ons leven meewerken ten goede als we geloven in Zijn kracht en vertrouwen op Zijn Woord. Als je door een periode gaat waarbij je denkt: Het is onmogelijk, hier kom ik niet uit, leg dan jouw gedachten eens naast de Waarheid van Gods Woord:

Als JIJ denkt dat het onmogelijk is, is het daarom onmogelijk voor MIJ? (Zacharia 8 vers 6)

Heer, U heeft door Uw grote Macht en Kracht de Hemel en de aarde gemaakt, Niet is te wonderlijk voor U. (Jeremia 32 vers 17)

Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn, geen Woord dat van God komt zal krachteloos zijn. (Lucas 1 vers 37)

God koestert gedachten over jou van Vrede en het is Zijn wil om jou een hoopvolle toekomst te geven. (Jeremia 29 vers 11)

Een lied ter bemoediging: Alles nieuw van Eline Bakker

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels