Bij deze pittige Bijbeltekst schieten mij de afschuwelijke beelden in gedachten, die we de laatste weken op het nieuws over Afghanistan voorbij zien komen. In ons ‘normale’ leventje kan het al zo ontzettend moeilijk zijn om te bidden voor hen die jou pijn hebben gedaan. Laat staan als je in zo’n doodsangst voor je eigen leven en vooral voor het leven van je kinderen bent. Hoe dan?

Het minste en het machtigste dat we kunnen doen, is knielen… en bidden voor levend Water voor deze wereld in brand.

Ik moet denken aan een verhaal dat ik las achter het lied “I have decided”. Bear Grylls beschrijft dat ook in zijn dagboek.

“Op het moment dat een zeker Indiaas gezin de traditionele godsdienst de rug toekeerde en besloot om Christus te volgen, werd het plaatselijke dorpshoofd razend.
Maar hoe het dorpshoofd ook tekeerging, het gezin peinsde er niet over om op het besluit terug te komen. Ze hadden iets bijzonders gevonden. De vader ging zelfs zo ver dat hijzelf het goede nieuws begon te verspreiden over de relatie die hij nu met de levend God had. En meer mensen in hun gemeenschap begonnen God te zoeken.

Het dorpshoofd dreef de kwestie zover op de spits dat hij ze dreigde te vermoorden als ze zich niet bekeerden tot hun oude godsdienst. Maar de vader zei eenvoudigweg ‘ik heb besloten Jezus te volgen. Geen weg terug, geen weg terug.’ Uiteindelijk zijn alle gezinsleden op tragische wijze vermoord.

Het dorpshoofd zat het echter allemaal niet lekker. Waar hadden ze de moed vandaan gehaald? Wat was er met die Christus dat ze hun leven voor Hem over hadden gehad? Wat voor kracht had die vreemde God? Het dorpshoofd had in zijn leven zoveel mensen zien doodgaan – maar nooit zoals deze. Het brak hem en hij viel op zijn knieën. Het dorpshoofd, en daarna de rest van het dorp, begon Christus te volgen.

Wat als we zouden leven in de kracht die voortkomt uit de wetenschap dat Christus altijd bij ons is, hoe zwaar onze levensweg ook mag worden? Wat als we zouden liefhebben met een moed die voortkomt uit de wetenschap dat God ons nooit zal verlaten?”

Uit: Brandstof Voor de Geest – Bear Grylls (verkrijgbaar in onze webshop)

En ik zeg jullie: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen. Mattheüs 5:44 (NBV)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst rondom het dagboekstukje is geschreven door Annemieke van Bochove.

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels