Bijbeltekst

Mattheüs 5:9

9 december 2021
·
2 minuten lezen
Mattheüs 5:9

Onze zoon staat voor me. ‘What is it that you truly desire?’ zegt hij met dramatische stem. (vertaling: ‘wat is het dat je werkelijk wenst?’) Hij heeft deze zin ergens gehoord en vind het wel mooi klinken. Desondanks een rake vraag en ik blijf er de hele dag aan denken.

Later die dag, in de stilte van de avond, weet ik het antwoord. Op dat moment is mijn diepe wens dat ik de vrede van God mag ervaren, die alle verstand te boven zal gaan. Deze bijbeltekst, uit Filippenzen, komt de laatste tijd vaker in mijn gedachten. Als ik overspoeld word door negatieve berichten uit de media en de angst me soms om het hart slaat, denk ik aan die tekst. Zo mooi en zo moeilijk tegelijk om die vrede te ervaren. Ik strééf ernaar, maar…..

Dit verlangen wil ik meenemen richting kerst. Straks zingen we weer over vrede op aarde, al lijkt die vrede ver weg. De pandemie, die ons nog steeds in zijn greep houdt, heeft gevolgen die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden.

Toch vertrouw ik erop dat God vrede geeft. Hij zal Zijn volk zegenen met vrede (Psalm 29:11).

Hij wil verzoening en zocht een weg om tot vrede te komen. ‘Want Hij wilde via Zijn Zoon vrede brengen tussen de schepping en zichzelf. Hij liet Hem voor ons sterven aan het kruis.’ (Kolossenzen 1:20 BGT)

De vrede die je ontvangt mag je uitdelen. Probeer vrede te brengen in situaties van onvrede. Straal vrede uit en zoek de verbinding op. De wereld heeft het nodig!

‘Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden.’ Mattheüs 5:9

Auteur

De tekst bij deze kruimel is geschreven door onze vrijwilligster Anke.

Vormgever
273
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels