Bijbeltekst

Mattheüs 6:10

5 september 2021
·
3 minuten lezen
Mattheüs 6:10

Gods Koninkrijk komt.

Hoe stel jij je dat voor als je deze zin bidt?

Zie jij het Koninkrijk van God al om je heen? Zoals Jezus zegt, dat je je vinger er niet op kunt leggen, waar het precies is?

Maar één ding is duidelijk, als ik de woorden van Jezus in Mattheüs lees: Gods Koninkrijk is niet van deze wereld: het is totaal omgedraaid en past niet in ons perspectief… tenzij wij met andere ogen hebben leren kijken. Vernieuwde ogen. Dan zal Gods Koninkrijk door jou en mij te zien zijn.

Stel je voor wat dat voor impact heeft in deze bizarre tijd.

Bart van Nes beschrijft dit ook heel mooi als hij ingaat op de gelijkenis van de werkers in de wijngaard, waarbij de landeigenaar een totaal onnavolgbare keuze maakt bij de beloning van de werkers. De vraag om wat “goed” is, rechtvaardig.

“De uitnodiging van de gelijkenis is om de goedheid van God niet van een afstandje te bekijken, maar om deel te worden van het feest. Je te laten meevoeren door de bruisende en ongecontroleerde stroom van goedheid. Wanneer je zelf kopje-onder bent gegaan in Gods goedheid, ga je anders kijken. Dan ben je niet langer gericht op jezelf en op hoeveel je nog meer kunt krijgen of verdient. Dan ga je om je heen kijken en kun je oprecht genieten an hoe anderen gezegend worden. Zelfs wanneer ze meer gezegend worden dan jijzelf. En daarmee komt het echt op scherp te staan. Mag God anderen meer zegenen dan jou? Mag God zijn genade geven aan wie Hij wil? Of zijn er mensen die jij het eigenlijk niet gunt? Wanneer de zegen die God aan een ander geeft, bedreigend voor je is, word je jaloers en afgunstig. Als je dat doet, denk je nog steeds vanuit tekort en schaarste: wat een ander toevalt, wordt mij afgenomen.

Maar wat als God werkelijk goed is? Dat in Hem alleen maar overvloed is en geen gebrek? Wat als we zo doordrongen zijn van de goedheid van God, dat je voldoening en eigenwaarde helemaal gefundeerd zijn in het volbrachte werk van Jezus? Dat je niet bang hoeft te zijn voor tekort, maar dat je leert denken vanuit overvloed. Wanneer we echt kunnen genieten van Gods ongecontroleerde goedheid, zullen we ontspannen en aantrekkelijke mensen worden, mensen waarin Jezus en zijn koninkrijk zichtbaar worden. Mensen zoals God ons bedoeld heeft. Mensen die de fluistering van de meester gehoord hebben die zegt “Ga naar huis, wees dankbaar voor wat je ontvangen hebt en vier de goedheid van God met iedereen om je heen.”

(Uit: “De zaaier, de koning en de erfgenaam” – Bart van Nes)

Als jij bidt om de komst van Gods koninkrijk, mag Zijn koninkrijk, Zijn Geest, dan ook door jou zichtbaar worden? In je gezin, op je werk, als je boodschappen doet, je kinderen ophaalt?

Wil jij dat wat mooi is, lieflijk, rein, waar is, laten zien in de wereld om jou heen?

PS Dit verfrissende boek van Bart van Nes, dat in gaat op het evangelie in de gelijkenissen, vind je bij ons in de webshop en is weer op voorraad (en deze week wordt het boek opnieuw geleverd).

Laat Uw Koninkrijk komen. Mattheüs 6:10

Auteur

De kruimel is ontworpen door Marieke Kant. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels