Bijbeltekst

Mattheüs 7:24

6 februari 2024
·
1 minuut lezen

Het is altijd goed om zo’n Bijbeltekst te lezen in ‘het totaalplaatje’. Anders weet je niet waar ‘daarom’ op wijst en om welke ‘deze woorden’ het precies gaat, toch? Als je even terugleest, dan wordt het al snel duidelijk. Het gaat om het DOEN. De woorden van Jezus in de praktijk brengen. Omdat je aan de vruchten de boom herkent. En de Boom jou. Want het zou zomaar kunnen, dat je heel erg je best hebt gedaan, zonder gekoppeld te zijn aan de Boom, aan de Bron van Liefde. En Jezus jou niet kent. Omdat je putte uit een andere boom.

Daarom. Ent jezelf aan de juiste Boom, die vruchten van eeuwig Leven voortbrengt. Niet die van oordeel, goed, kwaad. Je weet wel. Dan zit je verkeerd.

Of met andere woorden: bouw je huis op de Rots. Niets geeft meer houvast in het leven dan Zijn woorden. Maak ze eigen, leer deze Rots kennen. Bouw op Gods liefde en trouw. Wortel je daarin vast en laat Hem jouw basis zijn voor wie jij bent en wat jij doet. Stormen zullen komen. Maar níets kan jou in zijn greep krijgen, want jouw geloof, jouw vertrouwen is onafscheidelijk gefundeerd op Hem.

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels