Bijbeltekst

Mattheüs 7:24

7 oktober 2022
·
2 minuten lezen
Mattheüs 7:24

Zo op het eerste gezicht is er weinig verschil te bemerken tussen de dwaze en de wijze bouwer. Beiden komen namelijk zo dichtbij dat ze de Woorden van Jezus kunnen horen. Allebei krijgen ze te maken met beproevingen: De slagregens, waterstromen en de wind. Beiden hebben bovendien een huis gebouwd dat er aan de buitenkant precies hetzelfde uit ziet. Ze willen alle twee graag hetzelfde: een bestendig huis.

Toch ligt hun einde mijlenver uit elkaar. En aan de verschillende bestemming is te zien wie werkelijk wijs was en wie toch dwaas bleek. We hebben de overeenkomsten gezien, maar wat is nu het levensgrote verschil tussen deze twee vaklieden? De wijze bouwer luistert niet alleen, maar hij handelt er ook naar. Hij graaft diep en duurzaam. Hij berekent de kosten van het gekruisigde leven. Hij ziet zichzelf als Iemand die daadwerkelijk hulp nodig heeft bij het bouwen van zijn levenshuis en Hij maakt het besluit om te vertrouwen op de Architect en diens sterkteberekeningen en bouwtekeningen. Hij onderzoekt, proeft, schetst, tekent, maakt keuzes die passen in de lijn van het gedachtegoed van zijn Opdrachtgever en richt zijn levenshuis op die manier in. Het fundament is meteen goed en elke verdieping die daar toegewijd en bedachtzaam op wordt gebouwd staat zo stevig als een rots.

Lange halen snel thuis moet de dwaze bouwer hebben gedacht, maar geestelijk gezien betekent lange halen hopeloos verdwalen. De slagregens, de waterstromen en de winden zullen komen: De duivel zal ons te pakken willen krijgen, de mensen die God niet kennen zullen ons in een hoek willen drukken en het leven in een gebroken wereld zal ons doen buigen als een boom in een storm. Daarom moeten wij doeners van het Woord worden en niet alleen maar luisteraars, pas dan is ons huis wind- en waterdicht.

Luistertip: Opwekking 785: Fundament

Auteur
2
producten
·
15
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
29
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels