Soms vind ik het boek Prediker echt moeilijk. Het leven kan in zo’n perspectief komen dat het alles zo nutteloos voelt. Waarom doe je de dingen die je doet? Zijn we uiteindelijk niet allemaal een klein stofje, die denken zelf zo goed te weten wat goed is, maar ten opzichte van de eeuwigheid zo ontzettend klein zijn?

Als ik dan naar God kijk, dan krijg ik kippenvel.

Deze God, die de complete eeuwigheid overziet, diezelfde God zíet ieder mens. Tot in het kleinste genetisch detail, tot iedere onbewuste gedachte. En Hij kijkt met ogen vol liefde, genade, zorg en trouw naar ons. Naar ieder mens. Uniek meesterwerk van de Schepper zelf. Zijn evenbeeld. Gemaakt omdat Hij wist dat de wereld jou nodig had.

En voor alles is ons een tijd gegeven. We hoeven niet altijd te huppelen. We mogen rouwen. We hoeven niet altijd te omhelzen. En ineens zegt God dat het nu tijd is om te omhelzen. We mogen huilen. We mogen lachen.

We mogen onze gebrokenheid laten zijn. En naar elkaar kijken, we zijn allemaal gebroken mensen. Die soms niet begrijpen wat voor zin ons leven heeft.

Totdat we kijken naar die ene ochtend, waar onze tijdelijkheid met de eeuwigheid verbonden werd. Pasen. Omdat Hij gekozen heeft om in onze gebrokenheid naar ons toe te komen en ons leven zin te geven.

Altijd weer volgt na een donkere nacht de morgen, en kondigt de de Morgenster als eerste het ontwaken van de dag aan. Iedere dag is Zijn liefde en trouw nieuw.

En eens komt de dag dat de zon nooit meer onder zal gaan. Dan gaat tijd over in eeuwigheid. Zal Hij de tranen van onze ogen wissen. Dan zal Hij daar staan: “Kom binnen, gezegend kind van de Vader. Je hebt het volbracht. Kom in Mijn Koninkrijk, dat vanaf het begin voor jou bestemd was. Omdat jij Mij hebt laten zien aan de mensen die Mij nodig hadden.”

Soms geeft het ook zo’n oneindige rust. Ons als minischakeltje te zien in Zijn grote plan. Te weten dat Zijn gedachten hoger zijn dan de onze en we nooit alles zullen begrijpen.

Wij zijn geroepen om het goede te doen.

Laten we nooit ophouden het goede te doen. Heb God lief en je naaste als jezelf.

De beste tijd om lief te hebben is altijd nu.

“Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel.” Prediker 3:1 (NBV)

Reflectievragen in deze 40 dagen tijd

  • Lees Prediker 3 en schrijf de dagtekst op. Wat zijn jouw gevoelens bij het lezen? Waar bleven je gedachten hangen? Wat vind je mooi? Wat vind je moeilijk? Bespreek jouw gedachten eerlijk met de Vader.
  • Kijk eens naar jouw planning van vandaag. Waar heb jij tijd voor ingepland? Kun jij jouw planning ook met God afstemmen? Hem vragen of er iets in mist? Of teveel gedaan wordt? Waar is God in jouw planning?
  • Heb je een volle dag en zie je er tegenop? Of heb je moeite met juist de leegte in de dag? Heb je zin in deze dag, kijk je er naar uit? Jouw gevoel mag er zijn. Kijk eerlijk naar jezelf. Voel. Breng je gevoelens bij God. En schroom niet om een vertrouwde vriend(in) er over te vertellen. Jullie kunnen ook voor elkaar bidden.
  • Ken je iemand die niet goed de zin van het leven, of van dit moment in ziet? Vraag hoe het gaat. Laat merken dat je aan hem of haar denkt. Bidt voor diegene. Misschien kun je die persoon een bosje bloemen brengen, een kaart, een maaltijd. En realiseer je, ook dit zijn gevoelens die echt zijn. Misschien is het tijd om samen te huilen, te rouwen. Of te omhelzen. Te planten. Het is altijd tijd om lief te hebben.
  • Lees de Bijbeltekst nog eens aan het eind van de dag. Heeft deze vandaag een plekje gekregen in jouw dag? Wat ging er goed, minder goed? Bespreek je dag met God, en slaap gerust van Zijn trouw bewust.
  • Een lied dat mij steeds weer blijft raken is “Ik weet hoe goed mijn God is” van Reyer. Ondanks alles weten en geloven dat God goed is.  Zie hieronder of in deze Spotify Afspeellijst.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Jaleena Simons. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove.

OERBROOD

Ken je ons offline groeiprogramma “Oerbrood” al? Een groeiprogramma, waarbij je iedere maand een dikke brief op je deurmat ontvangt, aan de hand van een thema. Om bewust te kiezen voor het Leven. Te reflecteren, met behulp van de OER-methode. Je ontvangt hierbij oa ook ieder kwartaal ons JOURNAL, waarin je zelf structureel aan de slag kunt met jouw doelen.

LEES MEER OVER OERBROOD

Video Reyer – Ik Weet Hoe Goed Mijn God Is

Vormgever
37
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels