De Paasdagen zijn alweer voorbij. We pakken weer het leventje op, zoals we gewend zijn en de vrije dagen zijn al snel weer vergeten. Pasen. Wat houdt het in voor nu, voor jou, voor vandaag?

In gedachten zie ik het lege kruis. Het lege graf. Twee stille getuigen die verbijsterd toekijken, die onomstotelijk laten zien dat de dood geen stem meer heeft. Leeg. De dood is sprakeloos. Machteloos.

Het LEVEN heeft gesproken.

We kijken omhoog. En we zien na Pasen de witte sneeuw naar beneden dwarrelen. Dwarrelende symbooltjes van Zijn oneindige trouw.

Alsof Hij met gulle hand gebaart: “Kijk om je heen: je bent witter gewassen dan sneeuw. De Paasdagen zijn voorbij, en jij, jij mag leven. Want Ik leef.

De tijd dat jij bedekt was met schaamte, met pijn, met alle fouten die je steeds weer in gedachten komen, of misschien wel je perfectie, je gevoel er niet aan te kunnen voldoen aan maatstaven van God of jezelf… het is voorbij. De weg naar Mijn Vader heb Ik voor jou vrij gemaakt. En Ik was je witter dan sneeuw, witter dan sneeuw. Ik zie geen vuiltje meer, want Ik héb je schoon gewassen. Met Mijn bloed. Blijf daarom niet meer kijken naar wat jou vuil zou kunnen maken, maar geloof in Mij, in wat Ik voor jou gedaan heb. Laat de zon over jou schijnen. Mijn licht. Leef. In het licht van Mijn gerechtigheid.”

Ja. Het is nu tijd. Om te stoppen. Met al onze gebreken, onze tekortkomingen, onze trots, onze eigenwaarde alle aandacht en eer te geven. Te blijven praten over wat we niet kunnen of juist zo goed kunnen. Laat ons leven gevuld worden met woorden van waarheid over ons. Vanwege Zijn eeuwige trouw en liefde voor ons. Te geloven, te vertrouwen, te omarmen dat Zijn oneindige liefde genoeg is.

Om Zijn Naam.

Het is Zijn Naam. Alles is omvat in Zijn Naam.

Jahweh. De God die is.

Die ziet.

Die hoort.

Die geeft.

Alles.

Leven.

Zegen in overvloed. Om wie Hij is.

Het oude is voorbij. Het nieuwe is gekomen. Lente.

Ontwaak, jij die slaapt, sta op uit de dood en laat het licht van Christus over je schijnen!

Durf jij dit nieuwe leven, vol van Zijn liefde en trouw, compleet te omarmen?

Wat betekent dat voor wat jij nu doet, gaat doen?

“Niet ons, Heer, niet ons, geef Uw naam alle eer, om Uw liefde, Uw trouw.” Psalm 115:1 (NBV)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Melane de Haan. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
1
producten
·
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels