Bij het lezen van deze tekst krijg ik altijd gelijk het kinderliedje in mijn hoofd. Ook denk ik terug aan een kerkdienst waarbij de dominee vroeg om alle lampen uit te doen. Het was een grijze dag dus het werd (zeker door kinderogen gezien) best donker in de kerk. Vervolgens vroeg hij of we iets op wilde zoeken in ons Bijbeltje. Dat lukte niet heel goed, want het was te donker. Vervolgens pakte hij een grote zaklamp en begon daarmee rond te schijnen. Zou het hiermee wel lukken, vroeg hij toen. Alle kinderen in de kerk knikte hevig; ja, met een zaklamp zou het wel lukken!

Hoewel dit een eenvoudig voorbeeld is, is het wel heel treffend; zonder licht kom je niet ver. Misschien korte, bekende stukjes, zoals wanneer je 's nachts naar de wc moet. Maar zelfs dan kun je nog gemeen je teen stoten tegen een kast of bedpoot (klopt, ik spreek uit ervaring :)

Dus als je nieuwe stappen wilt nemen in je leven, nieuwe uitdagingen op je pad krijgt, dan heb je licht nodig. En niet zomaar licht..; het licht van Gods woord.

Blijf jezelf dus aansporen, juist op die 'donkere' dagen, om de Bijbel erbij te pakken, om daarin op zoek te gaan naar raad, bemoediging en troost. Want God wil jouw leven verlichten!

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels