Bijbeltekst

Psalm 25:5

14 november 2022
·
2 minuten lezen
Psalm 25:5

Vraag je jezelf ook weleens af: Wat is Gods Plan met mijn leven?

Wanhopig zocht ik naar Zijn Plan toen ik in een ziekteproces terecht kwam en de toekomst onzeker leek. God liet mij liefdevol zien hoe ik de weg moest volgen van loslaten en vertrouwen. Mijn kompas werd: Jij bent kostbaar en geliefd door Mij. Ik mocht leren hoe belangrijk het is om mijn hart met de Vader te delen en toe te geven dat ik niet in eigen kracht deze situatie het hoofd kon bieden.

God kijkt altijd naar het hart. Hij zoekt een hart dat gericht is op Hem en wil ons lessen leren die ons vormen. God Zelf stelt het lesrooster op en het is meestal niet de weg die wij zelf zouden kiezen. In het verleden heb ik weleens geroepen: Heer, ik ben blij dat ik mocht leren wat loslaten en overgave inhoudt, maar had het niet op een andere manier gekund?

In psalm 25 zegt David: Toon mij Uw paden en wijs de wegen die U goed voor mij vindt. Hij verlangt Gods leiding en niet Gods antwoord. Vaak bidden wij om een antwoord en niet om Gods leiding. Er klinkt niet altijd een Stem uit de Hemel, er valt geen briefje op de deurmat met een pasklaar antwoord. God zal inzicht en wijsheid geven als we Hem zoeken. Hij onderwijst op de weg die je moet kiezen, Zijn leiding is te vinden in het Woord.

De eerste stap is dat je de wil moet hebben om geleid te worden. Het werkt niet als je je eigen plan al klaar hebt liggen en God alleen nog maar om een goedkeuring achteraf vraagt.

Mijn plan was: Werken voor God en grote dingen doen, maar ik heb inmiddels geleerd dat God door mij heen wil werken en door mijn leven heen ZIJN werk laat zien. Dat geeft rust, vertrouwen en het bewustzijn dat ik afhankelijk ben van Gods Geest in mij. Als mijn hart gericht is op de Vader dan zegt Gods Woord: Vertrouwelijk gaat de Heer om met wie Hem vrezen. (vers 12) God Zelf zal mij leren om de juiste keuzes te maken op al mijn wegen. Ik wil gericht zijn op God, Hij weet wat ik elke dag nodig en Hij zal elke dag voorzien.

Luisterlied: God wijst mij een weg, als ik zelf geen uitkomst zie. (Opwekking 429)

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels