Bijbeltekst

Psalm 27:14

8 november 2022
·
2 minuten lezen
Psalm 27:14

Soms kan angst je vasthouden in zijn greep. Het omhult je zoals de mist en je voelt je opgesloten in jezelf. Alsof een donkere schaduw over je gedachten valt. En dan zegt Jezus: IK BEN het Licht in jouw wereld en wil schijnen in jouw mistige duisternis.

Als je psalm 27 helemaal leest, zie je dat David belijdt: De Heer IS mijn Licht, de Heer IS mijn Redder. Ik ben niet bang want Hij IS mijn Levenskracht. Het bemoedigt mij als ik zie in welke omstandigheden David verkeert als hij deze psalm schrijft. Het zet mij aan om te belijden Wie Jezus is en een keuze te maken om aan Zijn Hand de weg te gaan voorbij mijn eigen angst. Wat er ook om mij heen gebeurt, ik wil leren om niet toe te geven aan angst of bezorgdheid omdat ik weet WIE God is. Met mijn ogen gericht op de Vader, kom ik los van de omstandigheden waarover ik angstig of bezorgd ben. De omstandigheden staan nog recht overeind, maar ik mag er naar kijken vanuit Gods perspectief.

Samen met Jezus door moeilijkheden heengaan, zal je geloof altijd versterken. Als ik Hem mijn angst geef, zal Hij er hoop voor in de plaats geven. Wachten op God en Zijn antwoord in jouw situatie is niet altijd makkelijk. Toch heb ik in mijn eigen leven ervaren dat God de wachttijd gebruikt om mij te vernieuwen, te vormen en lessen te leren van geduld. Toen ik dit principe ging beseffen, heeft het mijn denken in een ander perspectief gezet.

Dankzij de goedheid van de Heer zijn wij niet omgekomen. Hij blijft voor ons zorgen, Zij trouw is nieuw, elke morgen. (Klaagliederen 3 vers 22 en 23)

Een mooi luisterlied is Opwekking 855: Door alles heen, Heer kijk ik naar U, U geeft rust. Vastberaden en dapper zijn, vraagt om door te gaan, los te laten en vertrouwen dat God je tegemoet zal komen in jouw persoonlijke situatie. Een keuze die uiteindelijk overwinning zal geven omdat God Liefde IS. Ik bid jou vandaag Zijn Zegen toe in Jezus’ Naam.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels