Terwijl ik deze tekst in verschillende vertalingen lees, denk ik na over gisteravond. En al die andere avonden. Zo’n avond waarop ik uiteindelijk mijn bed op zoek, er op neer plof. Neem m’n medicijnen, doe m’n nachtspalk om, lees een hoofdstuk uit Oerbrood (echt, is geen reclamepraatje), praat met God over de dag… en dan begint het denken. De knoop in m’n buik wordt strakker aangetrokken, ik lig te woelen. En voel me eenzaam, daar in het donker van de nacht.

Ken je die nachten?

Hoewel ik mijn gedachten stop kan zetten ‘s nachts, ben ik er goed in om toch te blijven denken. En als ik deze Bijbeltekst lees, dan zie ik precies waar ik dan aan te danken heb. Te wijten.

Toen ik vorig jaar ziek was en onrustig was, appte een vriend mij dat hij mij een nacht toewenste veilig in de armen van de Vader.
Dat beeld.
Dat is het plaatje dat ik mij nog heel vaak voor de geest haal als gedachten mij overspoelen.
Want de nachten zijn niet bedoeld om te worstelen, om toch dat ene probleem uit te denken.

In de donkerste nacht mag je rust vinden.

Zoals Jezus zelf als klein kind ongetwijfeld het gebed heeft gebeden dat de Joodse kinderen ‘s avonds bidden: “in Uw handen beveel ik mijn geest…”.

Wist je dat  bijvoorbeeld vervelende ervaringen van de dag ervoor in je slaap kunnen worden aangepast, zodat je ze de volgende dag veel meer kunt relativeren? Slaap is niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je denken zo belangrijk. In de nacht vindt jouw lichaam en jouw denken herstel en wordt opgebouwd.

God heeft de mens zo prachtig gecreëerd, Hij weet precies wat we nodig hebben. Ook ‘s nachts.

Hoe mooi is het dat Hij je dan ook uitnodigt om iedere avond als je gaat slapen, je denken, wie je bent in Zijn handen te geven.

Zodat je bij Hem bent, je plekje mag opzoeken, je neer kunt leggen en veilig en gerust in slaap kunt vallen. Herstel en kracht vindt in je slaap.

En ja, het staat er echt, het woord dat voor ‘wonen’ in de grondtekst staat: je mag jouw plek vinden, je stoel, de plek waar je mag verblijven. Jouw veilige terugtrekplek. Bij God zelf. Iedere nacht.

Waar kies jij voor om vannacht jouw plekje en jouw rust te vinden?

“In vrede zal ik gaan liggen en weldra slapen, want U alleen, Heere, doet mij veilig wonen.” Psalm 4:9

Auteur

Deze kruimel is ontworpen door Marieke Kant. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels