Ik voel me onrustig. Situaties die op mij afkwamen, waar ik geen grip op had. Mijn automatische reactie is: heel veel gaan doen. Dingen creëren, die resultaat geven. En omdat we de mogelijkheid niet hebben om op vakantie te gaan, plan ik onze vrije dagen vol zodat de kinderen een leuke vakantie krijgen. Heel praktisch als je lichaam niet fit is. En eigenlijk gewoon verlangt naar niets meer dan rust.

Stiekem voel ik soms een vlaag van jaloezie door mijn lichaam schieten als ik mensen hoor over hun vakantie. Dan denk ik aan die tijden dat ik met mijn voeten in een ijskoude waterval zat. Met een wijntje genoot van de ondergaande zon. De frisse berglucht proeven en “erholen”. Je hart ophalen.

Maar … is dat ontspannende gevoel dat waar ik nu het meest naar verlang?

Of … is er een diep verlangen naar rust die dieper gaat dan een ontspannen gevoel?

Waar verlang jij nu het meest naar als je naar jezelf luistert?

Ik vind het zo mooi hoe de Hebreeuwse tekst dit omschrijft: Alleen op God wacht mijn ziel in stilte. De persoon die jij bent, die ik ben. Diep van binnen. Stil. Zonder woorden. Maar met één verlangen, dat constant aanwezig is: God.

Ik denk dat dat te maken heeft met de leegte die we met ons meedragen. “In den beginne” waren we verbonden met God en we zijn dat kwijtgeraakt. We zijn Hem kwijtgeraakt. De leven-gevende adem van God, die ons leven vult. Vrede geeft. Die vrede die alle verstand te boven gaat. Die alles in het juiste perspectief plaatst, die alles in balans brengt. Rust geeft. Diep in je hart.

“Kom naar Mij. Als je moe bent. Als je schouders de lasten niet meer kunnen dragen. Kom naar Mij en Ik zál je rust geven. Ik vraag niet dat je het gewicht van de wereld draagt. Kom, en leer van Mij hoe Ik ben. Het omgekeerde van wat de wereld is met haar behoefte om te presteren en zichzelf te bewijzen. Ik ben zachtmoedig en nederig. De lat leg Ik heel laag, zodat je zonder je lasten, onbevangen, als een kind, er overheen kunt huppelen. Dan vind je ziel haar rust. Bij Mij alleen. Je mag leren leven. Niet alleen tijdens de vakanties. Je leven lang. Oneindig lang.

Kom.

En vindt RUST.”

“Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust, van Hem komt mijn redding.” Psalm 62:2

PS. een mooie tekst om even rustig bij te gaan zitten: “God is still here” van JJ Heller.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels