Bijbeltekst

Romeinen 12:2

28 december 2021
·
4 minuten lezen
Romeinen 12:2

“Wat gebeurt er als we deze kribbe het hele jaar door in de kerk laten staan? Mensen gaan zich er aan stoten, storen en hij verdwijnt langzaam uit beeld.”

Ineens schiet het voorstel van onze Zwitserse voorganger in Davos, Matthias weer in mijn gedachten.

Hoe snel vervallen we weer in ons oude leventje en vervaagt Kerst in ons leven. Ik heb het niet over de kerstversiering en de gezelligheid. Maar dat moment dat de kerken vol aanbidding stonden te zingen over die Heilige Nacht, die de complete wereldgeschiedenis had moeten schokken.

Een gebeurtenis die ondenkbaar is binnen andere godsdiensten en oude mythen, waar mensen keihard hun best moeten doen om de goedkeuring van de goden te verdienen.

Nooit is er een God geweest die afdaalde en zelf Eén van hen werd om de mens één met Hem te maken. Die daarvoor alles op Zich nam. Omdat Hij de wereld liefheeft. Zichzelf onze Vader noemt, die dichtbij komt, zo dichtbij dat wij Zij hart horen kloppen.

Soms lijkt het dat we met kerst het cadeau openen, ons met ontzag verwonderen, erover zingen, en het daarna ingepakt op de plank wegzetten. Tot Pasen. Af en toe kijken we er nog eens op zondag naar.

God gaf ons Zijn grootste geschenk. Om te openen. Te proeven. Totdat we er helemaal van vervuld worden. Iedere dag, ieder moment van ons leven.

Het is het geschenk van Leven.

Vrijheid uit de gebondenheid van het leven in deze wereld, waardoor angst en dood niet meer ons denken hoeft te beheersen. En dat Geschenk heeft impact op jouw leven. Dat kan niet anders.

O ja, het is soms een worsteling om je niet te laten leiden door de drukte en onzekerheden van de dag.

Kies ervoor om je ogen te richten op de Gever van het Leven.

Kijk naar het Leven dat Hij in Zijn handen houdt voor jou, waarin je iedere dag mag opstaan. Luister naar Zijn woorden, in de Bijbel, in de natuur. Wortel jezelf er in. Luister naar wat Hij jou vertelt wat goed en volmaakt voor jou is, wat Hij voor jou voor ogen heeft.

Laat jezelf, je denken, je kijken, iedere dag vernieuwen door Hemzelf.

Hij die een goed werk in jou begonnen is, zal het absoluut voltooien.

Waar of op Wie richt jij vandaag jouw focus?

U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en Hem welgevallig is. Romeinen 12:2 (NBV)

Reflectievragen bij deze kruimel

  • Schrijf de dagtekst van vandaag op. Waar denk jij nu aan? Leg je gedachten neer bij je Vader.
  • Uiteindelijk zegt de Bijbel het overal heel scherp. Je kiest óf voor wat de Vader je vraagt om te doen of je doet wat de wereld vraagt jou te doen. Wie volg jij? De wereld of God?  Denk er eens een tijdje over na. Probeer ook niet direct vanuit een bepaalde bril te kijken naar deze vraag, want ik weet dat we allemaal geneigd zijn om deze vraag vanuit het corona-perspectief waar ieder persoonlijk staat te bekijken. Ik wil jou vragen om die bril af te zetten en te vragen aan de Vader wat Zijn waarheid is voor jouw leven. Jouw leven. Niet die van de ander. Niet om een mening te vormen. Ben jij bereid om je denken te laten veranderen, het te vernieuwen om te ontdekken wat God zelf van je vraagt? Laat los en luister naar wat de Vader zegt.  Dat is wíllen veranderen. Het is jouw keuze.
  • Morgen komen we nog verder op het vernieuwen van die gezindheid terug, wat het effect daarvan is. Denk er alvast over na, wat zien mensen op dit moment bij jou?
  • Hoe kun jij je vandaag steeds weer richten op het goede? Doe het samen met de Vader.
  • Kijk vanavond nog eens terug op deze tekst. Waar heb jij je vandaag op gericht? Vertel het de Vader. Leg de tekst nog eens voor morgen neer.
  • “Once And For All” van Lauren Daigle is één van de songs die mij altijd weer raakt. “Be lifted high, as my kingdoms fall… once and for all. Dit lied staat ook op mijn afspeellijst “Gods song”, waarin God door de liederen vertelt wie jij bent en waarin je mee kunt zingen om te ontvangen wat Hij geeft.

Auteurs

De auteur van deze kruimel is Tanja Gosink – Meerman. Tanja heeft het afgelopen jaar voor ons veel prachtige kruimels gemaakt en dit is de laatste voorlopig van haar. We zijn blij en dankbaar met al haar vrijwillige inzet van haar creatieve talent!
De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
41
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels