“Kom maar schat, zet de iPad maar even uit, want we gaan eten.’ Ik word straal genegeerd. Het spelletje op de iPad is honderd keer interessanter dan aan tafel gaan. ‘Kom lieverd, we gaan eten.’ zeg ik nog een keer. Weer geen reactie. Wat is dat toch met die elektronische apparaten, dat oren niet meer lijken te functioneren zodra die dingen aangezet worden? Moet ik er dan tóch maar weer naartoe gaan, de iPad afpakken en hem sommeren om aan tafel te komen? Pff, vermoeiend als hij niet gewoon naar me luistert.

Mensen die alleen maar hun eigen zin doen, kunnen God niet tevreden stellen’. Mmm, tja, daar kan ik inkomen. Het is namelijk helemaal niet leuk om je kinderen meer dan eens te moeten roepen. Nu ben ik gezegend met kinderen die vaak goed luisteren, maar als ze het niet doen, weet ik hoe vervelend dat is!

Maar… luister ik wel altijd meteen de eerste keer als God me roept?

Ben ik er altijd op gericht om zijn wil te doen?

Laat ik mij werkelijk altijd leiden door de Geest?

Of heb ik toch de neiging om (af en toe) mijn eigen zin door te draven …?

En hoe zit dat bij jou?

Het is wel fijn en makkelijk dat we elke dag weer vergeving mogen ontvangen, maar het is ook echt belangrijk dat we leren om voor het goede te kiezen. Dat we ons eigen ‘ego’ afleggen en leren luisteren naar Hem die het goede voorbeeld gaf.

‘Jezus help mij om U te volgen. Help mij om Uw stem goed te verstaan en om gehoorzaam te zijn aan wat U van mij vraagt. Dank U wel Heilige Geest, dat U in mijn hart wil wonen.’”

Dit dagboekstukje komt uit “Kom op adem – 365 dagen dicht bij God’. Dit stukje is geschreven door Carianne Ros. Dit mooie dagboek vind je ook in onze webshop tussen de dagboeken.

U laat u leiden door de Geest, want de Geest van God woont in u. Romeinen 8:9 (NBV)

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
41
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels