Deze tekst mag jou vandaag bemoedigen. Waarschijnlijk klinkt dit niet heel logisch, want in het eerste opzicht is dit niet echt een bemoedigende tekst..

Om echter te snappen waar deze tekst op doelt moet je een paar verzen voorafgaand aan dit vers lezen, namelijk Spreuken 14:8, waar staat; ''Door zijn wijsheid weet de wijze welke weg hij moet gaan, dwazen bedriegen zichzelf met hun dwaasheid.''

Soms kan het in de wereld van tegenwoordig en de Nederlandse samenleving lastig zijn om te geloven én om het ook nog uit te dragen. Misschien wordt je niet bedreigd, vervolgd of heeft het nadelige gevolgen voor je carriere, maar een welwillend, luisterend oor is vaak ook ver te zoeken. Geloven in een God; misschien, er zal wel 'iets' zijn. Maar als die God mij wil vertellen hoe ik mijn leven moet leiden, ho, dat gaat te ver! Dat bepaal ik zelf wel!

En hoe verwarrend en ontmoedigend kan het dan zijn als de mensen die zo in het leven staan het enorm voor de wind gaat, terwijl jij of een andere gelovigen juist worstelt? Te kampen krijgt met ziekte, financiële tegenslag, verlies, etc.

Lees dan Spreuken 14 nog maar eens, want een mens die zijn hart sluit voor God, sluit zijn hart voor de waarheid en wijsheid van God. Die blijft dus dwaas en bedriegt zichzelf door zichzelf te vertellen dat hij de weg zelf wel weet. En soms lijkt die weg veel makkelijker.. veel mooier.. maar dan komen we bij vers 12; ''Soms denkt een mens de juiste weg te gaan, terwijl die eindigt bij de dood.''

Als je dus de weg van Christus gaat, de weg van Zijn waarheid, dan mag je eindigen bij het eeuwige leven! Een eeuwig leven bij Hem! Waar geen verdriet, ziekte of verlies meer zal zijn! Dat mag je voor ogen houden en je vandaag laten bemoedigen! Bemoedigen om zelf vol te houden, maar ook om te blijven vertellen over Hem!

Vormgever
199
producten
·
30
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels