Hoe ontvang jij kritiek? Het is soms zo pittig.

Ik heb ergens gewerkt waar ik dagelijks de een na de andere fout in m’n schoenen geschoven kreeg, zelfs op m'n vrije dagen. Wat was ik opgelucht toen ik daar weg was. Over dit soort kritiek heb ik het niet. Omdat dit niet tot opbouw is. Maar de lijn daarvan is dun. Want wanneer is kritiek tot opbouw?

Ook scherpe kritiek kan enorm pijn doen. Het kan je het gevoel geven dat je onderuit getrapt wordt. Zeker als je niet stevig in je schoen staat.

Als ik kijk naar de woorden die ons ultieme Voorbeeld sprak tegen bijvoorbeeld de religieuze leiders, dan waren die ook niet lief en zacht. Integendeel. Ongelooflijk, wat kon Jezus fel en hard zijn.

Maar als één van die leiders op dat moment de spiegel had aangepakt en er met open ogen in had gekeken, dan had het zijn hele leven radicaal kunnen veranderen. Ten leven. Ten volle. Voor hemzelf én de mensen om hem heen. Dan had hij kunnen groeien. Dan had hij vrucht kunnen dragen. Als hij dat religieuze jasje uit had durven trekken.

Het is als die druivenstruik, je kent het voorbeeld wel. Bladeren moeten soms worden weg gesnoeid zodat het zonlicht bij de vruchten kan komen. Bladeren die prachtig zijn aan de buitenkant. Maar in de weg staan om het licht binnen te laten stromen.

We hebben mensen nodig die ons mogen wijzen op wat in de weg staat om te kunnen Leven. Durf jij te luisteren naar die raadgevingen?

“… zo scherpt de ene mens de ander.”

Scherpen.

Au. Dat schuurt.

Zoals die zandkorrel die bij een oester binnendringt. De oester irriteert. Maar daardoor ontstaan de prachtigste parels.

Kijk om je heen. Heb jij vrienden of mensen in jouw gemeente die jou mogen scherpen, die verbonden zijn in Zijn liefde?

Mogen wij jou af en toe scherpen?

“Wees volmaakt, zoals de Vader volmaakt is”.

Groeien. Snoeien. Blijf in Hem verbonden. Jouw Bodem. Jouw Bron. De Wijnstok waarop jij geënt bent. Leg de feedback, die mensen geven, in Zijn handen en Zijn Geest zal laten zien wat waarheid en wijsheid is. Hij zal je helpen en leiden. Laat je door Hem reinigen, zodat Zijn licht nog meer kan schijnen in jouw leven.

Zodat jij groeit, vrucht draagt en de Vader in jou gezien wordt. Wauw!

Zoals men ijzer met ijzer scherpt, zo scherpt de ene mens de ander. Spreuken 27:17 (NBV)

Kijk in de spiegel (oftewel: reflectievragen) Wat denk jij bij deze woorden? Breng ze bij jouw Vader. Lees ook Johannes 15:1-8. Wil jij je laten snoeien? Ook als God daarvoor iemand om jou heen gebruikt om dat duidelijk te maken? Mag het schuren, pijn doen? Anders gezegd: waarvoor leef jij? Wat is jouw doel in dit leven? Schrijf het gerust op. Geef het in de handen van jouw Vader. (Wil je dit in kleine stapjes gaan leren toepassen in je leven? Ons Journal is daarvoor ontwikkeld, om jou hierbij handvatten te bieden!) Misschien heb jij ook meegemaakt in jouw leven dat er woorden zijn uitgesproken die jou onterecht hebben verwond. Of gebeurt dat nog steeds. Weet dat je niet alleen bent. Laat God jouw Verdediger zijn. Luister bijvoorbeeld op onze afspeellijst "Wisdom to Whet And Grow in Maturity" naar "Voice of Truth", "Quiet Places" en "Another in The Fire". Zet het op als stemmen jou iets anders vertellen dan onze Vader over jou verteld. Laat Hem jouw sterkte zijn. Hij gaat voor je uit. En praat er met goede vrienden over. Blijf in Hem verbonden. Duik in Zijn woorden, de mooiste spiegel voor jou leven. Zijn woord is als een tweesnijdend zwaard. Scherp.  Om jou te heiligen. Omdat Hij jouw Verdediger is. Hij heeft jou op het oog, zoals je bedoeld bent. Wil jij volmaakt zijn, zoals Hij volmaakt is (ssst... denk hier a.s. zondag nog eens aan terug!)? Luister vandaag eens naar onze afspeellijst, over het leven leren leven zoals het bedoeld is. Zoals "Live the Life" en "Magnify" van We Are The Messengers: "Take it all, take it all away. Magnify no other name. Open up, open up my eyes To you God be greater than the worries in my life Be stronger than the weakness in my mind Be louder let your glory come alive Be magnified!!" Auteurs

Deze kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels