Bijbeltekst

Spreuken 4:11

8 augustus 2023
·
2 minuten lezen
Spreuken 4:11

Spreuken staat bekend om zijn wijze levenslessen, en zo ook deze tekst. Lees even mee in de verzen rondom deze tekst;

Mijn zoon, luister, neem mijn woorden aan, ze vermeerderen de jaren van je leven. Ik heb je de weg van de wijsheid gewezen, op rechte paden heb ik je gevoerd. Je zult onbelemmerd voortgaan, nergens zul je struikelen, al ga je nog zo snel. Spreuken 4:10-12

Aan de ene kant is dit een prachtige tekst en bemoediging voor ouders om hun kinderen de 'weg van de wijsheid' te wijzen; de weg achter Jezus aan. En niet alleen ouders, maar iedereen die een taak heeft in het opvoeden en onderwijzen van de jeugd.

Maar aan de andere kant is dit ook een lastige tekst.. want hoeveel ouders denken nu niet met verdriet en pijn aan hun kinderen die niet hebben geluisterd, of ervoor gekozen hebben om toch een andere weg te gaan. Of ouders van gelovige kinderen die de ene na de andere tegenslag krijgen te verduren.. hoe kun je dat rijmen met deze tekst?

Ik moet denken aan Psalm 23; de Heer is mijn Herder. Zoals je misschien wel weet is een schaap niet heel slim.. hij wordt makkelijk bang, schrikt ergens van en rent de verkeerde kant op, ziet een sloot over het hoofd en is compleet hulpeloos als hij zelf naar goed gras zou moeten zoeken. Wij, mensen, zijn ook zo. Hoewel we weten dat we 100% op onze Herder en Vader kunnen vertrouwen, kan dit leven zwaar en moeilijk zijn. Bedenk dan; wij weten maar zo weinig. Wij zien alleen ons kleine stukje van de waarheid en werkelijkheid. En net als een schaap die zijn herder kwijt is, terwijl hij zich vaak alleen hoeft om te draaien, kunnen wij God ook kwijt zijn, en lijkt Hij ver weg.

Maar we mogen blijven vertrouwen op Hem, want onze Goede Herder laat geen schaapje van Zijn kudde achter!

Auteur
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels