Bijbeltekst

Titus 3:5

7 maart 2023
·
2 minuten lezen
Titus 3:5

Er zijn van die dagen dat de hectiek van alledag je in de greep houdt. Je maakt je zorgen en gaat de dag te lijf in eigen kracht. Juist in deze tijd op weg naar Pasen is het goed om erbij stil te staan wat de Woorden van Jezus voor ons betekenen toen Hij sprak: Het is volbracht.

Jezus, Gods Zoon is de volmaakte en volkomen oplossing van de Vader geworden om de scheidsmuur weg te nemen die door de zonde werd opgeworpen. Vergeving uit Genade is wat God ons aanbiedt en hier mogen wij JA op zeggen. Dat is genoeg.

Het Verlossingswerk van God is gebaseerd op het volbrachte Werk van Jezus aan het Kruis. Zo heeft Jezus ons verzoend met de Vader. Door Zijn Bloed zijn wij gereinigd van alle ongerechtigheid. Als gevolg hiervan ontvangen wij de Heilige Geest. Zo wil Hij onze gedachten, onze woorden en ons handelen elke dag vernieuwen. Dan is het: Niet meer IK, maar CHRISTUS leeft in mij. Niets wat ik nu doe of in het verleden heb gedaan, voegt iets toe of vermindert Gods Liefde voor jou en mij.

Als mijn hart gericht is op Gods Liefde, als mijn verlangen is om de weg van Jezus te volgen, dan mag ik komen met open handen en mijn eigen wil, mijn eigen handelen in Zijn Hand leggen. God gaat dan werken door mij heen. Zo zal Zijn Koninkrijk zichtbaar worden. Dat is Gods Plan. God heeft ons bevrijd, niet omdat wij dit verdienen, maar Hij was dit van het allereerste begin van plan. In Jezus laat de Vader ons Zijn Liefde zien. (zie 2Tim.1 vers 9)

Ik geloof dat wij mogen ‘invoegen’ in Gods Plan met deze wereld door onze plek in te nemen waar de Vader ons heeft geplaatst. Als je weet wie je bent in Christus, mag je vanuit deze identiteit je weg vervolgen. Beseffen dat je geliefd bent door de Vader, komen zoal je bent en Zijn Liefde doorgeven.

Dit vraagt een stukje loslaten en overgave, zeker als de hectiek van alle dag op je afkomt. Je kunt dan alleen maar zeggen: Heer, U heeft het volbracht, hier ben ik, doe UW wil in mij. Niet door onze rechtvaardige daden, maar door Uw Genade komen wij voor Uw Troon. U roept ons in Uw Nabijheid dankzij Uw Zoon. (zie Opwekking 369)

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels