Politiek activisme

8 Kruimels
Sander en de brug
Sander en de brug
In de tv-serie Sander en de kloof stelt Sander Schimmelpenninck de ongelijkheid aan de kaak. In dit boek beantwoordt hij de vraag die hij daarna uit alle hoeken kreeg: wat kunnen we eraan doen? In de tv-serie Sander en de kloof stelt Sander Schimmelpenninck de ongelijkheid in Nederland aan de kaak. In dit boek beantwoordt hij de vraag die hij daarna uit alle hoeken kreeg: wat kunnen we eraan doen? Sander Schimmelpenninck (1984) is journalist, presentator en oprichter van Tonny Media. Hij was hoofdredacteur van Quote, is presentator van De Zelfspodcast en columnist van de Volkskrant. Reacties: 'Sander Schimmelpenninck laat erg goed en begrijpelijk zien hoe we de welvaart beter kunnen verdelen. Ik hoop dat iedere politicus, CEO en vermogend mens dit op het bureau krijgt.' -Tim Hofman 'Onverschrokken agendeert Sander Schimmelpenninck de grote vraagstukken van deze tijd én hij komt met nieuwe oplossingen. Realistisch, creatief en sociaal: zo moet een pamflet zijn.' -Mathieu Segers 'Je moet impopulaire standpunten durven innemen om vooruitgang te boeken. Een interessant en gedurfd pamflet.' -Klaas Dijkhoff 'Een vurig pleidooi voor gelijkheid in kansen. Maar vooral voor een samenleving die samenleeft.' -Tim 'S Jongers
J.B. Collins - Het derde doelwit
J.B. Collins - Het derde doelwit
Terrorisme
9789023994886
Onwaarschijnlijk actueel, griezelig echt en bloedspannend! J.B. Collins is buitenlandcorrespondent voor The New York Times. Als hij hoort dat isis, een splintergroepering van Al-Qaida, in Syrië chemische wapens heeft, weet hij direct één ding zeker: dit verhaal moet hij koste wat het kost volgen. Bezit de leider van de jihadistische groepering deze wapens inderdaad? Zo ja: wat is het doelwit? Amerika? Israël? Of is er een derde doelwit? De Amerikaanse president staat op het punt het Midden-Oosten te bezoeken, maar in deze gespannen tijden is dat een vrijwel zekere aanleiding tot een escalatie van conflicten. Kan Collins zijn invloed aanwenden voordat het te laat is? Of zullen de terroristen erin slagen talloze mensen te doden tijdens een aanval op het derde doelwit? Een verhaal dat morgen de voorpagina van de kranten zou kunnen beheersen: onwaarschijnlijk actueel, griezelig echt, en bloedspannend! Joel C Rosenberg is een internationaal vermaard thrillerauteur. Als voormalig veiligheidsadviseur voor o.a. Benjamin Netanyahu kent hij de wereld waarover hij schrijft van binnenuit. Van zijn titels zijn wereldwijd miljoenen verkocht. www.joelrosenberg.com.
De 21
De 21
Wie waren de mannen in oranje? In een gruwelijke propagandavideo liet IS zien hoe 21 mannen, gekleed in oranje overalls, onthoofd werden op een strand in Libië. Met deze video wilde IS angst zaaien. Maar op de gezinnen van de vermoorde mannen (jonge Koptische migranten uit Egypte) had de video een heel ander effect. De schrijver Martin Mosebach reisde naar Egypte om de families van deze 21 mannen te ontmoeten en hun geloofsvertrouwen te leren begrijpen. Tijdens de gesprekken met de nabestaanden vormde hij zich een beeld van hun – voor hem onbekende – leefwereld. Hij ontdekte dat de Koptische 'Kerk van de Martelaren' een traditie heeft die verrassend levend blijkt te zijn.
Niet in Gods naam
Niet in Gods naam
'Niet in Gods naam' van Rabbi Jonathan Sacks is een aanklacht tegen het misbruik van Gods naam ter rechtvaardiging van geweld. Hij onderzoekt de wortels van geweld in relatie tot religie. Hij focust op de spanningen die er van oudsher zijn geweest tussen Jodendom, Christendom en Islam. Sacks pleit vurig voor de samenwerking tussen de wereldgodsdiensten in de strijd tegen geweld en terreur. De boodschap van liefde moet even krachtig worden verkondigd worden als de boodschap van de predikers van haat.
Hondenbrokken
Hondenbrokken
Iedereen vindt het belangrijk om klantgericht te zijn. Maar wat houdt klantgerichtheid precies in? Wat vraagt het van medewerkers? En is klantgerichtheid hetzelfde als klantvriendelijkheid? Tim, de eigenaar van een dierenspeciaalzaak, gaat in deze managementroman samen met zijn medewerkers op zoek naar het antwoord op de vraag waar klanten nu écht gelukkig van worden. Hij ontdekt dat klanten eigenlijk maar één ding willen: goed geholpen worden. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want klanten goed helpen blijkt veel te omvatten. Maar wie het onder de knie krijgt, wordt daarvoor rijkelijk beloond met trouwe klanten, die door mond-tot-mondreclame ook nog eens zorgen voor nieuwe klanten. Hondenbrokken is een aanstekelijk verhaal voor iedereen die zijn klantgerichtheid − intern of extern − wil verbeteren. Het boek biedt op een speelse manier verhelderende inzichten en handige tips voor de dagelijkse praktijk in zowel profit- als non-profitorganisaties.
Slaaf van angst
Slaaf van angst
In de zomer van 2000 gaat Anita een jaar werken in het Palestijnse dorp Beit Jala in een tehuis voor gehandicapte kinderen. Ze maakt de rellen mee die het begin markeren van de Tweede Intifada. In de zomer van 2000 gaat Anita een jaar werken in het Palestijnse dorp Beit Jala in een tehuis voor gehandicapte kinderen. Ze maakt de rellen mee die het begin markeren van de Tweede Intifada (Palestijnse volksopstand). Het leven in het dorp wordt steeds meer gedomineerd door beschietingen en andere gevolgen van de Intifada. Ze maakt gevaarlijke en beangstigende situaties mee. Een lichtpuntje is haar contact met Daoed, een Palestijnse dorpsgenoot. Ze doet haar best om niet verliefd te worden. Hoewel hun band steeds hechter wordt, durft ze hem niet te vertellen dat ze een Joodse vader heeft. In 2015 zoekt Anita in Nederland hulp bij een psycholoog, omdat haar leven steeds meer beheerst wordt door angsten en somberheid. Die constateert PTSS (posttraumatische stressstoornis) en adviseert EMDR, een therapie die vaak ingezet wordt bij trauma’s. Samen met de therapeut neemt ze alle angstige situaties door die ze tijdens haar jaar in Israël heeft meegemaakt. Geloofsbeleving en haar loyaliteitsconflict met betrekking tot Israël spelen daarin ook een rol.
De Libië tactiek
De Libië tactiek
‘De Libië tactiek’ van Joel C. Rosenberg is het vijfde deel in de Marcus Rykerserie. De meest gezochte terrorist ter wereld is dood. Marcus Ryker heeft de opdracht zelf gegeven. Nu heeft hij de taak gekregen om de rest van het Kairos-terreurnetwerk op te rollen. Maar dan zet een verslag uit Libië alles op losse schroeven. De bom die het hoofdkwartier van de terroristische organisatie had moeten treffen, blijkt een fout van gigantische proporties. En Ryker is verantwoordelijk. Als het Kairos-terreurnetwerk zich voorbereidt op een vergeldingsaanval, moet Ryker snel handelen. Maar hij kan deze bedreiging alleen stoppen als hij eerst zijn naam zuivert. Ondertussen laten bondgenoten hem in de steek. De tijd tikt, en de spanning stijgt. ‘De Libië tactiek’ van Joel C. Rosenberg is een geopolitieke actiethriller vol actie en intrige die je naar adem laat happen.
Een geest van terreur
Een geest van terreur
Wie een krant leest of naar het journaal kijkt, ziet nieuwsberichten over terreuraanslagen. Wie een belangrijke, toeristische trekpleister of een groot evenement bezoekt of een vliegtuig instapt, kijkt angstig om zich heen. Waar de wereld vroeger kon worden verdeeld in veilige en onveilige gebieden, lijkt die scheidslijn volledig weggevallen. Angstaanjagend? Zeker. Uitzichtloos? Zeker niet. Dat is althans de overtuiging van Tass Saada. Hij werd zelf ooit gedreven door haat. De terreurdaden die hij samen met anderen pleegde, haalden onze kranten en journaals. Hij kent de motieven van terroristen van binnenuit. Als burger van Jericho voelt hij de onmacht van Palestijnse jongeren en de angst van de Joodse bevolking. Als Arabier die een deel van zijn leven in de Verenigde Staten woont, kent hij de fundamentele verschillen tussen westers denken en Midden-Oosters denken. Als het om terrorisme én om vrede gaat, is het goed om zijn woorden ter harte te nemen. In Een geest van terreur schrijft Tass: 'Ik denk wel eens dat God het terrorisme toelaat, omdat Hij zijn mensen wakker wil schudden en wil wijzen op hun verantwoordelijkheden.' Jezus zegt in Johannes 9:4: 'Ik moet de werken doen van Hem Die Mij gezonden heeft, zolang het dag is; er komt een nacht waarin niemand kan werken.' Wat doen wij? Laten we ons intimideren door de geest van terreur? Of gaan we de uitdaging van Christus aan om vredestichter te zijn en bidden we voor hen die dood en verderf zaaien? Durven we te kiezen voor liefde? Zoals Gert-Jan Segers ook in zijn voorwoord schrijft: 'Volmaakte liefde verdrijft de angst!'
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels